Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

În Duminica a III-a după Rusalii, Înaltpreasfințitul Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, a oficiat Sfânta Liturghie în Catedrala Arhiepiscopală din Galați, în prezenţa credincioşilor din municipiu.

La slujbă au fost prezenţi numeroşi credincioşi din municipiu, iar răspunsurile liturgice au fost oferite de corul Catedralei Arhiepiscopale.

În cuvântul de învățătură, Înaltpreasfinția Sa a tâlcuit pericopa evanghelică de la Sfântul Apostol şi Evanghelist Matei, capitolul 6, versetele de la 22 la 33, în care Mântuitorul Hristos ne vorbeşte despre sensul adevărat al vieţii creştine, care are ca prioritate căutarea Împărăţiei lui Dumnezeu pentru dobândirea vieţii veşnice.

La momentul cuvenit, mai mulți copii au fost împărtăşiţi cu Sfintele Taine.

Întrucât mâine, 12 iulie, este zi de cinstire a Sfintei Icoane a Maicii Domnului „Prodromiţa“ de la Muntele Athos, iar în patrimoniul sacru al Reşedinţei Arhiepiscopale din Galaţi se află o replică fidelă a acestei icoane, pentru bucuria şi binecuvântarea credincioşilor, aceasta a fost adusă la Catedrala Arhiepiscopală.

Toţi cei prezenţi la slujbă au avut posibilitatea de a se închina cu evlavie înaintea icoanei Maicii Domnului „Prodromiţa“ şi de a primi cuvânt de învăţătură şi de binecuvântare din partea Părintelui Arhiepiscop Casian.

La final, credincioşii au fost anunţaţi că acest odor de mare preţ rămâne astăzi la închinare în Catedrala Arhiepiscopală până la ora Vecerniei, când, însoţită de slujitori ai Sfintelor Altare şi credincioşi va merge în procesiune la Biserica „Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena“ din Galaţi care îşi sărbătoreşte cel de-al doilea hram, închinat cinstirii acestei icoane.

Pr. Rareş Bucur

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook