Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

Miercuri, 6 iulie, la Catedrala Arhiepiscopală „Sfântul Apostol Andrei şi Sfântul Ierarh Nicolae“ din Galaţi a avut loc ceremonia de acordare a binecuvântării chiriarhale pentru candidaţii la examenul de admitere la Facultăţile de Teologie din cuprinsul Patriarhiei Române.

Programul a debutat în Catedrala Arhiepiscopală cu o slujbă de mulţumire săvârşită de chiriarhul Dunării de Jos, Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop Casian, la care au participat 16 absolvenţi ai Seminarului Teologic Ortodox „Sfântul Andrei“ din Galaţi, însoţiţi de preotul spiritual al şcolii şi preotul diriginte al acestei promoţii.

În cuvântul rostit cu acest prilej, Părintele Arhiepiscop a vorbit absolvenţilor de seminar despre importanţa rugăciunii în viaţa de creştin şi despre bucuria de a-I mulţumi lui Dumnezeu pentru toate darurile oferite pe parcursul vieţii.

De asemenea, ierarhul Dunării de Jos a vorbit despre frumuseţea izvorâtă din normalitatea arătată în recunoştinţa faţă de cei ce ne-au îndrumat şi au slujit la formarea noastră în familie, în biserică şi în şcoală.

Tinerii prezenţi astăzi la Galaţi pentru binecuvântarea arhierească şi-au exprimat mulţumirea pentru purtarea de grijă părintească pe care Înaltreasfinţia Sa le-a arăta-o în cei patru ani de studii seminariale, încredinţându-l că vor continua cu sârguinţă lucrarea de pregătire intelectuală şi duhovnicească  începută în Seminarul gălăţean.

La final, Arhipăstorul Dunării de Jos le-a prezentat şi le-a oferit în dar absolvenţilor câteva cărţi apărute la Editura Arhiepiscopiei Dunării de Jos în ultima perioadă.

Rugăciunea şi cuvântul de folos ale Înaltpreasfinţiei Sale au transformat procedura administrativă, statutară şi regulamentară, de acordare a binecuvântării chiriarhale, într-o adevărată sărbătoare duhovnicească, prin care s-a marcat finalizarea unei etape din viaţa absolvenţilor şi aspiraţia spre o alta, cea a studiilor universitare, la fel de importantă în creşterea, instruirea şi formarea viitorilor slujitori ai Bisericii.

Între opţiunile formulate de candidaţi se numără specializările „Teologie Pastorală“, „Teologie Artă Sacră“ şi „Teologie Asistenţă socială“, din cadrul Facultăţile de Teologie din Bucureşti, Iaşi şi Galaţi.

Pr. Rareş Bucur

Pelerinajul de Florii

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook