Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

Astăzi, 12 iulie 2022, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Casian, Arhiepiscopul al Dunării de Jos, parohia ,,Sfântul Ilie“ din municipiul Brăila a desfăşurat o activitate educativ-recreativă pentru 20 de copii din această parohie la Așezământul Social-Filantropic ,,Sfântul Pantelimon“ - Lacu Sărat, judeţul Brăila.

Activitatea face parte din programul eparhial de tabere pentru tineri desfăşurat în această vară  în Eparhia Dunării de Jos.

În lunile iulie şi august, cu evitarea perioadelor caniculare, peste 2000 de copii, cu vârste cuprinse între 5 şi 18 ani, participă în 30 de centre parohiale şi aşezăminte din Arhiepiscopia Dunării de Jos la taberele organizate special sub coordnarea preoţilor şi a cadrelor didactice voluntare.

Întrucât peste puţin timp, parohia „Sf. Ilie“ din Brăila îşi sărbătoreşte ocrotitorul spiritual,  întrunirea de astăzi de la Așezământul eparhial de la Lacu Sărat, s-a dorit a fi o bucurie anticipativă pentru tinerii parohiei şi un bun prilej de comuniune şi dialog mai înainte de sărbătoarea hramului. 

La eveniment au participat cei doi preoţi de la această parohie, profesori şi un grup de copii din această comunitate parohială brăileană.

Programul zilei a început cu rugăciunea de binecuvântare pentru copiii prezenţi şi familiile lor şi a continuat cu o serie de activități sportive, jocuri recreative și diverse concursuri tematice și interdisciplinare.

La finalul programului, prin contribuția membrilor Consiliului și Comitetului parohial, toţi cei prezenţi au primit o agapă şi diverse daruri.

Copiii s-au bucurat de o zi frumoasă, în spațiul prietenos și ospitalier al Așezământului eparhial de la Lacu Sărat și și-au manifestat recunoștința pentru clipele frumoase oferite de parohie „Sfântul Ilie” din municipiul Brăila.

În zilele următoare, aceşti tineri vor benefician şi de o excusie din partea parohiei, care va consta în vizitarea unor obiective de interes general din Eparhia Dunării de Jos.

Pr. Rareş Bucur

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook