Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

În ziua de 27 iulie, la îndemnul și cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, și prin implicarea preotului paroh George Postolache, 15 copii din cadrul grupului catehetic ,,Hristos împărtășit copiilor“, din Parohia Tudor Vladimirescu, județul Brăila, au mers într-un pelerinaj, după un an de studii cu reușite foarte bune la învățătură și ca semn de apreciere pentru implicarea în viața Bisericii.

La primele ore ale dimineții, copiii împreună cu însoțitorii lor, s-au deplasat cu microbuzul pus la dispoziție de Primăria Tudor Vladimirescu, județul Brăila, la hramul Mănăstirii „Sf. Pantelimon“ - Lacul Sărat, unde au participat la Sfânta Liturghie oficiată de un sobor de ierarhi, preoți și diaconi.

La momentul liturgic cuvenit, o parte din copiii acestei parohii brăilene au fost împărtășiți cu Sfintele Taine, iar la final au primit daruri.

După Sfânta Liturghie, grupul de copii a mers către Așezământul social-filantropic ,,Sf. M. Mc. Pantelimon“ - Lacu-Sărat, unde au fost desfășurate o serie de activități adecvate zilelor de vacanță, copii bucurându-se de o zi frumoasă în spațiul prietenos și ospitalier al așezământului eparhial.

La finalul activităților relaxante, copiii s-au bucurat de un prânz foarte bine pregătit de ostenitorii din cadrul acestui așezământ.

Ziua s-a încheiat cu vizitarea Catedralei ,,Nașterea Domnului" din Brăila, unde au fost rostite rugăciuni de mulțumire și au fost înălțate cereri către Milostivul Dumnezeu pentru revărsarea de ploi bune asupra pământului.

Pelerinajul de Florii

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook