Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

În Arhiepiscopia Dunării de Jos, data de 1 iunie 2011-Ziua Internaţională a Copilului-a fost marcată în mod deosebit prin desfăşurarea atât la nivel de parohie, cât şi în cadrul Centrelor Multifuncţionale de servicii sociale, a unor ample activităţi religioase, cultural-artistice şi educaţionale care au avut în centul lor dragostea, grija şi ataşamentul faţă de copii.

La Grădiniţa „Familia” a parohiei „Adormirea Maicii Domnului” din municipiul Brăila, în prezenţa părinţilor şi a educatoarelor, copiii au susţinut un frumos program cultural-artistic, care a constat în recitarea de poezii şi intonarea de cântece, iar la finalul programului, aceştia au primit daruri, constând în pachete cu dulciuri, cărticele de rugăciuni şi iconiţe.

Acest centru educaţional se află în grija parohiei „Adormirea Maicii Domnului” din municipiul Brăila, sub coordonarea părintelui Cătălin Hurmuzachi, iar activităţile se desfăşoară în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Brăila şi Primăria Brăila.

Grădiniţa „Familia” a luat fiinţă la data de 1 octombrie 2001, cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Arhiepiscop Casian şi este singura instituţie de gen din zonă care acceptă şi copii cu probleme speciale. Aici, sunt hrăniţi şi educaţi 58 de copii, iar cheltuieluile sunt suportate de parohie precum şi cu sprijinul financiar al unor sponsori, donatori şi oameni de bine.

Grădiniţa are un program prelungit, cantină proprie, iar copiii, împărţiţi pe două grupe, sunt îndrumaţi de trei educatoare şi un asistent social, care-i învaţă şi limba engleză.

„Copiii provin din familii cu posibilităţi materiale reduse, incusiv familii de rromi şi familii monoparentale. Avem copii ai căror părinţi sunt plecaţi în străinătate, la muncă şi cei mici sunt crescuţi de rude, precum şi copii daţi în plasament. Dintre aceştia, cinci au probleme de sănătate, dar cu ajutorul oferit aici, se pot integra în învăţământul preşcolar", a spus părintele Cătălin Hurmuzache.

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook