Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

În data de 8 iunie 2011, la Centrul Socio-Medical „Sf. Mc. Pantelimon”- Lacu Sărat, judeţul Brăila a avut loc sesiunea de formare a formatorilor din cadrul proiectului educaţional „Alege Şcoala!”, în Arhiepiscopia Dunării de Jos.

La această întâlnire au participat o grupă de 16 preoţi din Protopopiatul Tecuci. Prelegerile au fost susţinute de pc pr. lect. univ. Sorin Şelaru, consilier patriarhal şi formator în cadrul proiectului mai sus amintit şi dl. Gabriel Mitroi, coordonator în cadrul Organizaţiei „World Vision” România.

În cadrul şedinţei s-au dezbătut probleme precum: identificarea principiilor didactice ale pedagogiei creştine; studierea aspectelor psiho-pedagogice privind abandonul şcolar; aprofundarea aspectelor teologice cu privire la familie şi la rolul acesteia în formarea tinerelor personalităţi şi caractere.

Obiectivele principale ale proiectului „Alege Şcoala!” sunt prevenirea şi combaterea abandonului şcolar şi a violenţei juvenile. De aceea, acest proiect se va derula în strânsă legătură cu programul naţional „Hristos împărtăşit copiilor”, acesta din urmă fiind un suport educaţional solid pe care se bazează noul proiect.

În cea de-a doua zi a întâlnirii s-au abordat teme concrete cu privire la principiile şi metodele practice ale educaţiei creştine în zilele noastre şi punerea acestora în aplicare, în parohii, de către fiecare preot participant.

De asemenea, se vor expune pe larg paşii de implementare a Proiectului „Alege şcoala!” şi dezvoltarea lui, cu scopul de a veni în sprijinul familiilor creştine.

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook