Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

În data de 20 iunie a.c., la pomenirea Sf. Sfinţit Mc. Metodie, Episcopul Patarelor, Centrul de Reeducare pentru Minori şi Tineri din localitatea Tichileşti, Protoieria Brăila a îmbrăcat haină de sărbătoare.

Capela cu hramul „Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel“, amenajată în noua clădire a Centrului de Reeducare pentru Minori şi Tineri a fost sfinţită astăzi de către Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop dr. Casian Crăciun, înconjurat de un dobor de preoţi şi diaconi, în prezenţa comandantului şi a personalului administrativ din cadrul penitenciarului, precum şi a tinerilor aflaţi în detenţie.

Pentru merite deosebite, pc preot capelan Sorin Pleşca a primit rangul de iconom stavrofor.

După săvârşirea slujbei de sfinţire au fost rostite rugăciunile speciale pentru cei aflaţi în închisori dar şi Acatistul Sfinţilor Apostoli Petru şi Pavel, timp în care minorii privaţi de libertate s-au putut închina în Sfântul Altar.

La final, Chiriarhul Dunării de Jos a vizitat şi a stropit cu agheazmă camerele de detenţie, a binecuvântat pe cei privaţi temporar de libertate şi le-a oferit cărţi de rugăciuni şi iconiţe, întrucât doar cu ajutorul educaţiei creştine, tinerii privaţi de libertate socială pot recupera adevărata stare a omului liber în faţa lui Dumnezeu şi a semenilor.

*

Pentru prima dată locaşul destinat săvârşirii rânduielilor bisericeşti a fost sfinţit în data de 10 februarie 1996, de către Chiriarhul Dunării de Jos, spre folosul spiritual şi educare creştină, ca semn al prezenţei şi lucrării Dumnezeului milostivirii şi al dreptăţii, a tinerilor aflaţi temporar în acest Penitenciar-Şcoală.

Urmare a demolării vechiului sediu al Penitenciarului în anul 2007, în data de 17 decembrie 2012 s-a inaugurat o clădire nouă şi modernă în care s-a amenajat şi capela cu hramul „Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel” care a fost sfinţită astăzi.

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Alte emisiuni

Ne puteți urmări și pe Facebook