Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

Miercuri, 26 iunie 2013, în Catedrala Arhiepsicopală din Galaţi, Înaltpreasfinţitul Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, înconjurat de un sobor de preoţi din administraţia eparhială a săvârşit slujba de sfinţire a Drapelului naţional al României, în prezenţa credincioşilor şi a reprezentanţilor autorităţilor locale.

Aceasta a fost precedată de o slujbă de pomenire a victimelor accidentului din Muntenegru.

La finalul ceremoniei religioase, Drapelul a fost înmânat domnului Emanoil Cătălin Bocăneanu, Prefectului judeţului Galaţi, care l-a oferit la rândul său gărzii port drapel.

În cuvântul de învăţătură rostit în Catedrala arhiepiscopală, Înaltpreasfinţia Sa a subliniat că „drapelul naţional preia cele trei virtuţi creştine prin cele trei culori ale sale: cerul de deasupra este acoperişul nostru – azurul credinţei în Dumnezeu, galbenul este soarele  nădejdii noastre în binele neamului, iar roşul reprezintă văpaia iubirii lui Dumnezeu prin Biserică, pentru poporul nostru creştin!”.

De la Catedrala arhiepiscopală, Drapelul Naţional a fost purtat de către militari, în procesiune, către Prefectura municipiului Galaţi.

Aici  a avut loc ceremonia de arborare a Drapelului naţional prin prezentarea onorului, intonarea Imnului de Stat al României dar şi al Uniunii Europene, după care Drapelul Naţional a fost înălţat pe catarg şi apoi arborat în bernă, iar cei prezenţi au ţinut un moment de reculegere în memoria victimelor accidentului din Muntenegru.

Ceremonialul s-a încheiat cu defilarea Gărzii de Onoare.

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook