Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

Duminică, 8 iunie 2014, la Catedrala Arhiepiscopală din Galaţi, marele praznic al  Pogorârii Duhului Sfânt, a fost sărbătorit cu evlavie, prin săvârşirea Sfintei şi Dumnezeieştii Liturghii, de către Înaltpreasfinţitul Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, înconjurat de preoţi şi diaconi, în prezenţa rugătoare a mulţimii credincioşilor din municipiu.

După tradiţie, la Sfânta Liturghie au participat şi membrii Asociaţiei Persoanelor cu Dizabilităţi din Galaţi, slujba fiind transpusă şi în limbaj mimico-gestual.

La final, Chiriarhul Dunării de Jos a săvârşit rânduiala Vecerniei speciale în cadrul căreia au fost rostite cele opt rugăciuni de invocare a Duhului Sfânt şi s-au sfinţit ramurile de nuc – simbol al limbilor de foc ce au stat deasupra capetelor Sfinţilor Apostoli.

La sfârşitul sfintei slujbe, după datină, Înaltpreasfinţia Sa a împărţit credincioşilor rămurele de nuc, pentru a vesti şi celor de acasă, care din binecuvântate pricini nu au fost prezenţi la biserică, bucuria praznicului Pogorârii Duhului Sfânt.

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Alte emisiuni

Ne puteți urmări și pe Facebook