Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

Vineri, 6 iunie 2014, la Centrul multifuncţional de servicii sociale „Speranţe pentru vârsta a III-a“, din cadrul parohiei „Pogorârea Sfântului Duh“, cu prilejul Praznicului „Pogorârii Sfântului Duh“ de anul acesta, s-a desfăşurat o amplă activitate liturgică şi social-culturală.

În deschiderea programului, un sobor de preoți din slujirea socială au oficiat slujba de sfințire a apei şi au rostit rugăciunile speciale pentru bolnavi şi vârstnici.

Partea a doua a fost dedicată unui scurt program artistic oferit de o parte a copiilor de la Grădiniţele nr. 40 şi 44 din municipiu. Aceștia au recitat în fața auditoriului scurte poezii şi au intonat cântece specifice vârstei lor.

De asemenea, un  grup de tineri liceeni de la Colegiul Național „Mihail Kogălniceanu“ au interpretat o mini – scenetă despre problemele actuale ale vârstnicilor, dar şi un dialog despre Taina Spovedaniei şi a Sfintei Euharistii.

Programul artistic a fost încheiat de copiii Ansamblului artistic Olympos Junior al comunităţii elene din Galaţi, coordonat de prof. Cristina Neacşu, prin execuţia unor dansuri tradiţionale elene.

Pe lângă persoanele asistate în cadrul Centrului „Speranţe pentru vârsta a III-a“, la eveniment au participat şi o parte din copiii defavorizaţi aflaţi în grija Centrului „Ion Creangă” din municipiu.

La final, prin grija şi implicarea efectivă a Societăţii Naţionale a Femeilor Ortodoxe, filiala Galaţi, cei prezenţi au primit daruri de alimente, fructe şi obiecte igienico-sanitare de primă necesitate.

Programul s-a încheiat cu tradiţional agapă oferită tinerilor şi vârstnicilor din cele două Centre social-filantropice ale Eparhiei.

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook