Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

În anul închinat de Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române marilor păstori de suflete din eparhii, sâmbătă, 20 iunie a.c., Muzeul Brăilei „Carol I“ în cooperare cu Consiliul Judeţean Brăila au găzduit Simpozionul „Incursiune în viaţa şi activitatea Mitropolitului Antonie Plămădeală“.

Manifestarea spiritual-cultural închinată memoriei ilustrului mitropolit a fost prezidată de Înaltpreasfinţitul Părinte dr. Casian Crăciun, Arhiepiscopul Dunării de Jos, şi a beneficiat de selecta prezenţă a unor renumiţi profesori şi personalităţi ale vieţii culturale brăilene şi nu numai.

Între participanţi s-au numărat drd. Cristina Plămădeală, descendent colateral al mitropolitului Antonie, precum şi fratele acestuia, ing. Mihai Plămădeală.

„Muzeul Carol I a organizat, în anul închinat marilor păstori de suflete un moment evocator în memoria neuitatului mitropolit Antonie Plămădeală, care o perioadă de timp a păstorit şi judeţul Brăila, ca episcop al Buzăului.

Ne-am bucurat în acelaşi timp şi de prezenţa Cristinei Plămădeală, rudă a vrednicului de pomenire mitropolit, care acum locuieşte în Canada şi care în prezent scrie o frumoasă şi interesantă teză de doctorat dedicată vieţii şi activității mitropolitului Antonie Plămădeală!“, a arătat Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop Casian.

În cadrul evenimentului, drd Cristina Plămădeală, aflată la debutul său literar, a prezentat publicului brăilean cartea sa intitulată „Visul Mariei“.

În final, Ansamblul „Dunărenii“ al Şcolii Gimnaziale Chiscani au oferit un moment de folclor românesc şi dansuri populare.

Manifestarea s-a încheiat cu o sesiune de autografe pe care drd Cristina Plămădeală le-a oferit doritorilor pe volumul „Visul Mariei“.

Evocarea vieţii, activităţii şi personalității mitropolitului Antonie Plămădeală la Brăila s-a dovedit a fi fost încă o mărturie adusă marilor păstori de suflete, nu numai în spaţiul parohial, ci şi între intelectualii, personalităţile şi oamenii de cultură ai zilelor noastre.

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook