Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

Absolvenţii Facultăţii de Medicină şi Farmacie din cadrul Universităţii „Dunărea de Jos“ - Galaţi au ales ca, la încheierea anilor de studenție, să mulţumească lui Dumnezeu pentru binefacerile şi ajutorul primit pe toată perioada studiilor.

Slujba de Te Deum a fost oficiată în Catedrala Arhiepiscopală de către Înaltpreasfinţitul Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos.

La eveniment au participat distinsul corp profesoral universitar, tinerii absolvenţi, studenţi din ceilalţi ani dar şi simpli credincioşi.

La final, Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop a oferit tinerilor absolvenţi de la Medicină iconiţe, binecuvântând pe fiecare în parte.

Studiul medicinii la Universitatea „Dunărea de Jos“ a început la sfârşitul anilor '90 odată cu înfiinţarea specializării kinetoterapie şi a specializării de asistenţă medicală.

Coroborarea dintre tradiţia medicală din această zonă şi mediul academic, a avut ca rezultat fondarea Facultăţii de Medicină în anul 2004, prin decizia Guvernului României, ca o consecinţă necesară a importanţei şi a dezvoltării socio-economice a acestei zone.

Facultatea oferă 5 programe de studiu la nivel de licenţă: Medicină, Farmacie, Medicină Dentară, Asistenţă medicală generală şi  Moaşe.

Dezvoltarea facultăţii este susţinută de o infrastructură modernă desfăşurată pe aproximativ 8.000 m2, cu amfiteatre spaţioase, laboratoare şi săli de lucrări dotate la nivel european, accesul în clinici performante, bibliotecă informatizată aflată într-o continuă dezvoltare, cămine noi, şi facilităţi sportive.

 

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Alte emisiuni

Ne puteți urmări și pe Facebook