Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

În perioada 1-3 iunie 2018 se desfășoară la Galați Olimpiada Națională pentru elevii de gimnaziu din mediul rural„Universul cunoașterii prin lectură“.

Evenimentul ajuns la cea de-a VI-a ediție, este organizat de Ministerul Educației Naționale prin Inspectoratul Școlar Județean Galați, în colaborare cu Arhiepiscopia Dunării de Jos și Colegiului Național „Vasile Alecsandri“ din Galați.

Deschiderea festivă a olimpiadei a avut loc astăzi, 1 iunie a.c., în amfiteatrul Colegiului Național Vasile Alecsandri“ din Galați în prezența Înaltpreasfințitului Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos și a reunit autorități locale, profesori, oameni de cultură, precum și elevii participanți la această competiție națională.

Numărul participanților din acest an este de 200 de elevi, 41 de profesori insoțitori ai echipelor de elevi și 25 de de profesori, membri în comisia de evaluare.

Lotul fiecărui județ este format din câte 4 elevi de la clasele V-VIII, care lucrează în echipă.

Noutatea în acest an o constituieJudețele Cluj, Harghita, Mureș și Sălaj careparticipă la olimpiadă și cu echipe înscrise la secțiunea „Școli cu predare în limbile minorităților naționale“.

Festivitatea de premiere va avea loc în această duminică în cadrul Colegiului gălățean, când vor fi acordate 3 premii pentru ocupanții primelor trei locuri și 15 mențiuni speciale.

În spiritul promovării și susținerii educației de calitate și a performanței în comunitatea de la malul Dunării și nu numai, Arhiepiscopia Dunării de Jos a sprijinit manifestare educațională prin oferireadiplomei „Tinerețe și credință“ și o sumă de bani, ca premiu special și alte premii constând în cărți de rugăciune și iconițe.

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook