Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

Astăzi, 5 iunie 2019, la Seminarul Teologic Ortodox „Sfântul Andrei“ din Galaţi s-a desfăşurat examenul de certificare a competenţelor profesionale.

În capela din incinta seminarului, un sobor de preoţi a oficiat Sfânta Liturghie, după care a urmat o slujbă de mulţumire.

Elevii seminarişti din anul terminal au participat mai întâi în capela „Sf. Andrei“ la Sfânta Liturghie, oficiată de un sobor de preoţi profesori.

La eveniment a participat şi Înaltpreasfinţitul Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, care i-a binecuvântat pe toți cei prezenți.

La momentul cuvenit, elevii absolvenţi au fost împărtăşiţi cu Sfintele Taine.

La final, ierarhul a ţinut un cuvânt de învăţătură şi a săvârşit o slujbă de mulţumire pentru toţi tinerii seminarişti.

Chiriarhul Dunării de Jos a trecut pe la fiecare sală de examen, i-a încurajat pe absolvenţi şi a apreciat lucrările realizate de aceşti tineri seminarişti.

În prima parte a examenului, fiecare absolvent a făcut o prezentare în faţa comisiei a proiectului elaborat pentru atestatul profesional. În cea de-a doua parte, au fost susţinute probele practice, ce au constat în executarea cântărilor psaltice din programa analitică, prezentarea unui plan de cateheză şi omilie tematică sau exegetică, precum şi descrierea rânduielilor sfintelor slujbe şi simbolistica lor.

Şi elevii clasei a XII-a din cadrul Secţiei Patrimoniu cultural au expus astăzi lucrările iconografice realizate pentru examenul de atestat în spaţiul special amenajat din incinta seminarului, dar şi în paraclisul căminului „Acoperământul Maicii Domnului”, acolo unde câţiva absolvenţi au lucrat icoane praznicale şi ale unor sfinţi, punând în practică cele învăţate şi împodobind astfel spaţiul de rugăciune.

La examen au participat 30 de elevi din cadrul Secţiilor Pastorală şi Patrimoniu Cultural, care au făcut dovada cunoştinţelor acumulate în cei 4 ani de studiu.

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook