Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

Duminică, 9 iunie a.c., cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Arhiepiscop Casian, Protoieria Tecuci a organizat expoziţia intitulată „Satul românesc – izvor de identitate“.

În cadrul natural de lângă biserica „Sf. Gheorghe” din municipiul Tecuci au fost prezentate obiecte din satul şi casa de la ţară din colecţiile parohiilor: Lieşti, Iveşti, Barcea, Buceşti, Movileni şi Furcenii Vechi.

Elevi îmbrăcaţi în port popular de la parohiile mai sus menţionate, prezenţi la expoziţie cu preoţii şi profesorii lor de Religie au dat explicaţii referitoare la obiectele expuse credincioşilor prezenţi la Sfânta Liturghie de la biserica „Sf. Gheorghe“ şi tecucenilor aflaţi în parcul central.

Sufletul acestei expoziţii a fost bătrâna enoriaşă a parohiei Barcea Nouă de 93 de ani, Andrei Maria, care a povestit celor prezenţi cum se desfăşura viaţa la ţară în toată frumuseţea ei, aşa cum a trăit-o chiar ea, adăugând părţi din poezii vechi, învăţate cu dascălii ei la şcoală în urmă cu mai bine de opt decenii.

Elevii prezenţi împreună cu preoţii au răspuns amintirilor bătrânei creştine Maria Andrei, cu poezii şi cântece despre satul românesc.

Pr. Gheorghe Joghiu, Protoiereu de Tecuci

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook