Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

Astăzi, 11 iunie a.c., am aflat din ziarul „Viața Liberă“ despre o posibilă finanțare a unor biserici care au centre sociale și oferă servicii zi și noapte pentru credincioși. 

 Referitor la această „problemă“, semnalată de respectivul ziar local, vă comunicăm faptul că ea este la mâna aleșilor locali.

„Retrasă de pe ordinea de zi a ședinței aleșilor locali din 26 martie, finanțarea de la bugetul local a unor locașuri de cult a revenit la comisiile Consiliului Local“, se precizează în articolul de astăzi.

Nu cunoaștem nimic despre această discuție, însă rămânem la simpla constatare pe care o facem cunoscută slujitorilor și credincioșilor și anume: un profund respect față de preoții eparhiei noastre pentru modul exemplar prin care,  în timp de pandemie, au stat alături de enoriașii lor, iar obolul din bănuțul văduvei și de la oamenii buni, oferit ca ajutor semenilor nevoiași și greu încercați, în toată perioada de la 15 martie și până la 11 iunie 2020, este de peste 2 milioane de lei, mai mult decât suma vehiculată ca ajutor pentru biserici.

Cât de mult am dori ca Dumnezeu să ne ajute mai întâi să se deschidă bisericile!

Așteptăm de la toți cei care pot face un gest, să roage și să ajute pe toți cei ce sunt in măsură pentru a da posibilitatea credincioșilor să revină, gradual, în bisericile lor, cu respectarea distanței sociale și a celorlalte recomandări pentru protejarea sănătății, iar rugăciunea și consolidarea centrelor sociale din Eparhie, vor ajuta Biserica să rămână un „spital“ sufletesc pentru fiecare dintre noi!

După ce trece pandemia, se va discuta și despre finanțarea bisericilor.

Biroul de Presă al Arhiepiscopiei Dunării de Jos

 

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook