Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

În Duminică întâi după Rusalii, numită şi a Tuturor Sfinților, Înaltpreasfințitul Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, a oficiat Sfânta Liturghie la Catedrala Arhiepiscopală ”Sfântul Apostol Andrei” şi ”Sfântul Ierarh NIcolae” din Galați, în prezenţa credincioşilor din municipiu.

Răspunsurile la Sfânta Liturghie au fost oferite de corul Catedralei Arhiepiscopale.

La momentul cuvenit, mai mulți copii prezenţi la slujbă fost împărtăşiţi cu Sfintele Taine.

În cuvântul de învățătură, ierarhul Dunării de Jos a vorbit despre lucrarea Sfântului Duh în lume şi despre urcuşul duhovnicesc pe care sfinţii l-au parcurs, urmând lui Hristos, luându-şi crucea şi renunţând la cele pământeşti pentru moştenirea vieţii veşnice.

Chiriarhul a arătat că sfinţii sunt cei care L-au mărturisit pe Domnul Hristos înaintea oamenilor și L-au iubit pe Dumnezeu mai întâi de toate.

”Această succintă dar foarte densă învăţătură a Mântuitorului Iisus Hristos pe care ne-o împărtăşeşte Sfânta Biserică de la Evanghelistul Matei în duminica ce urmează după Pogorârea Sfântului Duh este o bucurie desăvârşită dacă încercăm să pătrundem şi să înţelegem mesajul de dincolo de cuvinte, din interiorul cuvintelor. Acest mesaj este o adresare directă către sufletele noastre, iar această adresare directă către sufletele noastre este un răspuns la întrebările noastre cele fără de răspuns [...].

Sfântul Duh ne vindecă de cumplita boală a neînţelegerii iubirii lui Dumnezeu şi a lipsei de iubire pentru aproapele [...].

Iisus Hristos este înnoirea omului, a gândirii, a cuvântului şi a vieţii. Sfântul Apostol Pavel ne cheamă să umblăm întru înnoirea vieţii (Romani 6, 4). Când înţelegem înnoirea vieţii, înnoim şi relaţiile dintre noi”, a spus ierarhul Dunării de Jos.

La final, Înaltpreasfinția Sa i-a binecuvântat pe toți cei prezenți astăzi la Catedrala Arhiepiscopală.

Pr. Rareș Bucur

 

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook