Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

În seara zilei de 27 iunie 2021, Muzeul Istoriei, Culturii şi Spiritualităţii Creştine de la Dunărea de Jos a fost gazda concertului intitulat ”Drapelul – sfânt odor şi Dunărea de dor”.

Evenimentul cultural-artistic, iniţiat şi binecuvântat de către chiriarhul Dunării de Jos, Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop Casian, reprezintă rodul unei frumoase cooperări dintre Muzeul Istoriei, Culturii şi Spiritualităţii Creştine de la Dunărea de Jos şi Teatrul Naţional de Operă şi Operetă „Nae Leonard“ din Galaţi.

Concertul, desfăşurat în grădina Muzeului eparhial, a fost susţinut de orchestra, corul şi baletul Teatrului liric gălăţean, sub bagheta maestrului Eugen Dan Drăgoi.

La eveniment, a fost prezent şi Înaltpreasfinţitul Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, care a adresat un cuvânt de mulţumire pentru această manifestare culturală de excepţie desfăşurată în condiţii de normalitate în spaţiul generos şi primitor al Muzeului eparhial.

Artiştii gălăţeni au interpretat piese muzicale românești și universale, creaţii ale unor compozitori din ţări dunărene precum Austria, Ungaria şi România.

Adelina Diaconu, Silvia-Alice Niță, arhidiaconul Florin Bobei, Valentin Vasopol, Sebastian Băncilă și Elvis Butunoi, susţinuţi de orchestra, corul şi baletul teatrului, sunt cei care au dat viaţă unor arii din operete de Emmerich Kálmán, Franz Lehár, Ciprian Porumbescu, Filaret Barbu sau Florin Comișel.

Armoniile vieneze celebre, dar şi ritmurile specifice româneşti, au creat legături spirituale unice între culturi diferite, aşezate pe malul celui mai cosmopolit fluviu, Dunărea.

Programul serii a cuprins şi interpretări muzicale sub îndrumarea dirijorului Daniel Nistor, dar şi prezentări ale unor coregrafii pregătite cu profesionalism de maestrul de balet, Gabriela Gegea.

Sonorităţile deosebite şi interpretările abordate de către artiștii prezenți au produs adevărate stări de bucurie şi de înălţare sufletească.

Concertul s-a bucurat de un real succes, sutele de gălăţeni prezenţi la eveniment, apreciind prestaţiile de excepţie ale artiștilor.

La final, publicul impresionat de interpretarea muzicală a pieselor din concert a răsplătit prestaţia artiştilor cu îndelungate ropote de aplauze.

Prin acest eveniment, Teatrul muzical din Galaţi îşi încheie stagiunea lirică 2020-2021.

Pr. Rareş Bucur

Pelerinajul de Florii

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook