Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

Astăzi, 22 iunie, în ziua de prăznuire a Sfântului Ierarh Grigorie Dascălul, Mitropolitul Ţării Româneşti, în Arhiepiscopia Dunării de Jos, s-a încheiat seria conferinţelor pastoral-misionare din primul semestru al anului 2022,cu întrunirea preoţilor din Protopopiatele Tecuci,Târgu Bujor, Covurlui şi Nicoreşti.

Programul a debutat cu participarea preoţilor din cele patru protopopiate la slujba Sfintei Liturghii, săvârşită de Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop Casian în biserica „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe“ din municipiul Tecuci, judeţul Galaţi.

Răspunsurile liturgice au fost oferite de preoţii şi cântăreţii bisericeşti din aceste patru protopopiate.

După Sfânta Liturghie, ierarhul Dunării de Jos a rostit rugăciuni de mulţumire pentru binefacerile lui Dumnezeu revărsate asupra credincioşilor şi preoţimii de la Dunărea de Jos şi rugăciunea pentru ieratarea tuturor păcatelor celor de voie şi celor fără de voie şi pentru tot jurământul şi blestemul.

Lucrările propriu-zise ale conferinţei, centrate pe tema omagială a anului 2022, s-au desfăşurat tot în acest locaş de cult.

În deschiderea şedinţei, Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop Casian a vorbit celor prezenţi despre viaţa Sfântului Ierarh Grigorie Dascălul şi despre lucrările traduse şi tipărite de acest mare Dascăl al Bisericii noastre.

În continuare, Înaltpreasfinţia Sa a ţinut o meditaţie teologică despre constituirea Bisericii creştine, lucrarea misionară a Sfinţilor Apostoli, precum şi despre importanța rugăciunii în viața creștinului şi pastoraţia în vremuri dificile.

În cea de a doua parte a întrunirii, au fost prezentate citate din Sfânta Scriptură pregătite special de preoţipe baza temei conferinţei.

Ultima parte a şedinţei a fost rezervată dezbaterilor, în cadrul cărora au fost semnalate și analizate o serie de aspecte practice întâlnite în slujirea şi activitatea preoţească cu referire la temele sinodale ale anului 2022.

Ierarhul locului a încheiat lucrările conferinţei pastoral-misionare mulţumind preoţilor participanţi la această întrunire din spaţiul sacru al Catedralei tecucene şi oferindu-le acestora câte un exemplar al cărţii Înaltpreasfinţiei Sale, „Plugărie din ţarina inimii“, apărută la Editura Arhiepiscopiei Dunării de Jos.

Pr. Rareş Bucur

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook