Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

Cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Casian, Aşezămintele social-filantropice din Arhiepiscopia Dunării de Jos, pe lângă programele şi activităţile desfăşurate permanent pentru semenii nevoiaşi aflaţi în evidenţele parohiale, organizează în perioada posturilor şi a marilor sărbători creştine acţiuni filantropice pentru persoane vulnerabile care au nevoie de ajutor.

O parohie implicată activ în astfel de activităţi sociale este şi parohia gălăţeană „Sfânta Cuvioasă Parascheva“, care, de mai bine de 24 de ani oferă constant hrană caldă, alimente neperisabile, produse de igienă şi alte ajutoare pentru aproximativ 100 de persoane care provin familiilor cu mulţi copii, elevi cu posibilităţi materiale reduse şi altor categorii de persoane defavorizate.

Astăzi, 22 iunie, în Postul Sfinţilor Apostoli Petru Pavel, această parohie gălăţeană a desfăşurat o nouă activitate filantropică pentru 75 de familii nevoiaşe prin care a oferit alimente, produse igienico-sanitare şi alte daruri în valoare de 16.000 lei.

După ce au pregătit darurile, preotul paroh Ioan Gologan şi voluntari din cadrul acestei parohii le-au oferit persoanelor beneficiare, atât la sediul cantinei sociale parohiale, cât şi la casele lor. Ajutorul din partea parohiei a fost primit cu mare bucurie şi constituie un real folos pentru cei sărmani.                                                                                                      

Activităţile care se derulează prin cantina „Sf. Cuv. Parascheva“ sunt asigurate de trei angajaţi ai parohiei, fondurile provenind din parohie și din donații.

De la inaugurarea cantinei în anul 1998, parohia a asigurat zilnic o masă caldă pentru 100 de persoane provenite din categorii sociale defavorizate, precum copii sărmani, bătrâni cu pensii mici, bolnavi imobilizaţi în casă, oameni ai străzii, dar şi persoane care au fost spitalizate sau care îşi au domiciliul în localităţile din preajma municipiului Galaţi şi care au venit în oraş pentru analize medicale în ambulatoriu.

Pr. Rareş Bucur

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook