Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

La marele praznic al  Pogorârii Duhului Sfânt, Înaltpreasfinţitul Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, a săvârşit Sfinta Liturghie în Catedrala Arhiepiscopală din municipiul Galaţi, înconjurat de clericii acestui sfânt locaş.

La slujba arhierească au fost prezenţi mulţi credincioşilor din municipiu, veniţi cu evlavie la cel mai reprezentativ locaş de cult al eparhiei pentru a se ruga şi a mulţumi Milostivului Dumnezeu pentru toate darurile revărsate asupra lor.

Rugăciunea străruitoare împletită cu cântarea corală echilibrată şi plină de armonie au adus multă bucurie şi aşezare duhovnească în sufletele slujitorilor şi credincioşilor deopotrivă.

La momentul cuvenit, mai mulţi copii prezenţi la slujbă fost împărtăşiţi cu Sfintele Taine.

În cuvântul de învăţătură, Înaltprea­sfinţia Sa a vorbit credincioşilor despre lucrarea Duhului Sfânt în lume, întemeierea Bisericii văzute şi sălăşluirea Mângâietorului, tainic sau mistic, în sufletul omului.

Întrucât prima duminică după data de 1 iunie este numită şi Duminica Părinților şi Copiilor, Înaltpresfinţitul Părinte Casian a citit celor prezenţi la slujbă mesajul intitulat ”Familia creștină în iubirea părintească a lui Dumnezeu“, transmis de Preafericitul Părinte Patriarh Daniel cu ocazia acestei zile.

În continuarea Sfintei Liturghii, chiriarhul Dunării de Jos a săvârşit rânduiala Vecerniei speciale numită şi Vecernia plecării genunchilor în cadrul căreia au fost rostite cele şapte rugăciuni de invocare a Duhului Sfânt şi s-au sfinţit ramurile de nuc – simbol al limbilor de foc ce au stat deasupra capetelor Sfinţilor Apostoli.

La sfârşitul sfintelor slujbe, după datină, Înaltpreasfinţia Sa i-a binecuvântat cu Aghiasmă pe cei prezenţi şi le-a oferit rămurele de nuc pe esplanada Catedralei pentru a vesti şi celor de acasă bucuria praznicului Pogorârii Duhului Sfânt.

Pr. Rareș Bucur

Pastorală la Învierea Domnului

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook