Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

În seara zilei de 15 iunie 2023, a avut loc serbarea de sfârşit de an şcolar şi festivitatea de premiere a elevilor din clasele primare, gimnaziale şi liceale de la Seminarul Teologic Ortodox „Sfântul Andrei“ din Galaţi.

Evenimentul dedicat încununării eforturile depuse în anul şcolar 2022-2023 de elevii şi cadrele didacţice de la seminarul gălăţean s-a desfăşurat în grădina generoasă şi primitoare a Muzeului Istoriei, Culturii şi Spiritualităţii Creştine de la Dunărea de Jos.

La festivitate a fost prezent Înaltpreasfinţitului Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos.

După cuvântul de binecuvântare al Părintelui Arhiepiscop, a urmat programul cultural-artistic special pregătit pentru această zi şi intitulat sugestiv”Cântecul vârstă nu are. Cântecul e sărbătoare”.

Momentele poetice au fost împletite armonios cu cântece religioase, patriotice şi populare, dar şi cu interpretări deosebite ale unor piese muzicale din repertoriul naţional şi internaţional.

Întrucât astăzi s-au împlinit 134 de ani de trecerea în veşnicie a poetului naţional Mihai Eminescu, în program au fost incluse poezii alese din vasta şi apreciata operă a geniului literaturii româneşti.

Nu au lipsit nici dansurile populare româneşti, prezentate cu măiestrie de elevii acestei şcoli, sub îndrumarea profesorilor lor, în care portul românesc tradiţional a fost evidenţiat prin frumoasele costume purtate.

Scena deschisă a Muzeului eparhial a reunit laolaltă elevi seminarişti de la clasele primare, gimnaziale şi liceale şi a devenit pentru câteva ore locul în care bucuria, entuziasmul şi emoţia au fost stările care au exprimat fericirea pentru încheierea unui an şcolar cu rezultate foarte bune la învăţătură.

După programul artistic din grădina muzeului, ierarhul locului a dialogat cu elevii, a recitat versuri eminesciene şi împreună cu cei mici a mers în capela acestei instituţii de cultură, unde au rostit rugăciuni, mulţumind lui Dumnezeu pentru toate binefacerile revărsate în acest an şcolar care tocmai s-a încheiat.

La final a avut loc festivitatea de premiere în cadrul căreia, chiriarhul Dunării de Jos a oferit cuvenitele diplome şi premii, ca răsplată pentru efortul intelectual depus în cursul anului şcolar 2022-2023, binecuvântându-i şi felicitându-i atât pe elevii, cât şi pe profesorii şi părinţii lor pentru frumoasele roade ale activităţii şcolare.

În acest an, în cadrul Seminarului Teologic Ortodox „Sfântul Andrei“ din Galaţi, 225 de elevi au încheiat ciclul primar, 118 elevi ciclul gimnazial şi 124 de elevi ciclul liceal.

Pr. Rareş Bucur

Pastorală la Învierea Domnului

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook