Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

În fiecare an, în ziua de 29 iunie, cu ocazia cinstirii Sfinților Apostoli Petru și Pavel, declarați ocrotitorii sistemul penitenciar românesc, se sărbătorește și „Ziua polițiștilor de Penitenciare”.

Cu acest prilej, în data de 28 iunie, Centrul de Detenție de la Tichileşti a organizat o serie de activități spirituale, cultural-educative şi social-filantropice, menite să aducă bucurie şi speranţă atât în inimile angajaţilor acestei instituţii, cât şi a persoanelor vremelnic  internate aici.

Evenimentul a debutat cu slujba Vecerniei unită cu Litia, săvârșită de către un sobor de preoți, în prezența conducerii unității, a lucrătorilor și specialiștilor, a voluntarilor şi a persoanelor private temporar de libertate.

Activitatea liturgică a continuat în ziua de cinstirea a celor doi corifei ai apostolilor cu Sfânta Liturghie oficiată de preotul capelan cu participarea la slujbă a conducerii unității și persoanelor internate. În cadrul slijbei au fost înălțate rugăciuni de mulțumire și rugăciuni speciale pentru cei întemnițați.

Preotul slujitor a transmis mesajul de binecuvântarea al Înalpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Casian la acest moment de suflet, întrucât în această zi s-au împlinit şi 10 ani de la sfințirea Capelei aşezată sub acrotirea celor doi mari apostoli.

În continuare, a fost săvârșită o slujbă de pomenire pentru mărturisitorii din temnițele comuniste, ctitorii și cadrele trecute la Domnul dar și pentru persoanele internate şi decedate în acest penitenciar.

în semn de recunoștință la ceas aniversar, preotul capelan a oferit conducerii unităţii o icoană cu chipurile „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” şi i-a binecuvântat pe toți pe cei prezenţi.

Prin implicarea, dragostea și jertfelnicia celor de la Parohia ”Nașterea Domnului” din municipiul Brăila și a binefăcătorilor capelei, cele 200 de persoane internate au primit iconiţe, cărţi de rugăciune, cruciulițe, revista eparhială „Călăuză ortodoxă” dar şi pachete cu dulciuri, obiecte igienico-sanitare, obiecte vestimentare și încălțăminte.

Toate aceste activități desfăşurate în colaborare cu diferite comunități parohiale,  voluntari și specialiști ai Centrului de detenţie, au ca scop sprijinirea persoanelor internate, prevenirea recidivei și reintegrarea lor socială în perioada post-detenție.

Pr. Rareş Bucur

Pr. Cristian-Adelin Bocioagă   

Pastorală la Învierea Domnului

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook