Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

În fiecare an, în Arhiepiscopia Dunării de Jos, sărbătoarea închinată Sfinţilor Apostoli Petru şi Pavel este prilej de binecuvântare, rugăciune şi de filantropie pentru personalul administrativ şi persoanele private temporar de libertate din cele trei penitenciare din cuprinsul eparhiei, întrucât Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel au fost declarați şi ocrotitorii penitenciarelor din România, iar întregul sistem penitenciar românesc sărbătorește Ziua Lucrătorilor de Penitenciare.

După ce ieri ierarhul Dunării de Jos i-a vizitat pe deţinuţii de la Centrul de detenţie Brăila-Tichileşti şi a sfinţit icoanele din capela penitenciarului, astăzi, în ajunul sărbătorii celor doi mari corifei ai apostolilor, Părintele Arhiepiscop s-a aflat în mijlocul poliţiştilor şi deţinuţilor de la Penitenciarul de maximă siguranţă din municipiul Galaţi.

Cu prilejul acestei vizite, în cadrul Penitenciarului din Galaţi au fost desfăşurate o serie de activităţi spirituale, cultural-educative şi social-filantropice în care rugăciunea, recunoştinţa şi filantropia s-au împletit armonios pentru a aduce bucurie, binecuvântare şi speranţă pentru poliţiştii şi deţinuţii din cadrul acestei instituţii, dar şi pentru cei care s-au implicat şi au sprijinit de-a lungul timpului bunul mers al activităţilor de aici.

Evenimentul de astăzi a început în sala de festivităţi din incinta sectorului administrativ a unităţii de detenţie cu festivitatea de acordare de diplome şi plachete omagiale foştilor şi actualilor lucrători din sistemul penitenciar de la Galaţi.

Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop Casian a săvârşit o slujbă de mulţumire şi le-a oferit poliţiştilor cărţi de rugăciune şi revista eparhială „Călăuză ortodoxă“.

Chiriarhul Dunării de Jos a adresat celor prezenţi un cuvânt de binecuvântare şi a apreciat activitatea desfăşurată cu multă dăruirea şi implicare de persoanele din administraţia penitenciarului.

În continuare, ierarhul a mers la capela provizorie „Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel“ a  acestei instituţii, unde s-a întâlnit cu persoanele private temporar de libertate.

În cuvântul adresat celor prezenţi, Înaltpreasfinţia Sa a vorbit despre sărbătoarea Sfinţilor Apostoli şi despre faptul că ei au cunoscut greul închisorii, fiindu-ne astăzi modele demne de urmat în credinţă, în răbdare şi în săvârşirea faptelor bune.

Toţi cei prezenţi au fost binecuvântaţi şi au primit daruri din partea Părintelui Arhiepiscop, prin grija şi dărnicia mai multor parohii din municipiul Galaţi.

La final, ierarhul locului a vizitat şantierul noii biserici ce se construieşte în curtea interioară a penitenciarului.

Pr. Rareş Bucur

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook