Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

În data de 27 mai a.c., la sediul Protoieriei Tecuci s-au desfăşurat lucrările Conferinţei pastoral-misionare pe semestrul I  al preoţilor din protopopiatele Tecuci şi Nicoreşti, având ca temă de dezbatere „2010 – Anul omagial al Crezului ortodox”.

Şedinţa a fost precedată de săvârşirea Sfintei Liturghii la Catedrala „Sf. M. Mc. Gheorghe” din Tecuci la care au slujit toţi preoţii protoieriilor sus amintite, sub protia pc. pr. Meluţă Lupu, consilier administrativ-bisericesc. La slujbă a fost prezent şi ÎPS Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, care a susţinut în final un cuvânt de învăţătură despre importanţa Crezului niceo-constantinopolitan în cultul Bisericii, precum şi despre semnificaţia reprezentării celor 7 Sinoade Ecumenice în planul iconografic al bisericii în care s-a desfăşurat acest moment liturgic.

Lucrările s-au desfăşurat în Sala de conferinţe a Protoieriei Tecuci, iar referatul principal a fost susţinut de pc. pr. Neculai Blănaru de la parohia Şerbăneşti I, fiind prezentate amănunte despre istoria Crezului ortodox şi locul său în cadrul cultului şi catehezei bisericeşti.

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook