Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

La iniţiativa şi cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Arhiepiscop Casian al Dunării de Jos, în perioada 16-17 mai 2012 se desfăşoară la Galaţi Simpozionul Ştiinţific „2012 – Anul omagial al Sfântului Maslu şi al îngrijirii bolnavilor“, un parteneriat între Arhiepiscopia Dunării de Jos şi Universitatea „Dunărea de Jos” – Facultatea de Istorie, Filosofie şi Teologie din Galaţi.

Lucrările simpozionului au debutat în Catedrala Arhiepiscopală prin săvârşirea Te Deum-ului de mulţumire, de către Chiriarhul Dunării de Jos, înconjurat de un sobor alcătuit din preoţi profesori, participanţi la acest eveniment religios şi cultural.

Un moment deosebit l-a constituit dezvelirea bustului Episcopului Melchisedec Ştefănescu, la 120 de ani de la trecerea sa la cele veşnice (16 mai 1892-16 mai 2012) confecţionat prin jertfa prof. Ioan Tudor, directorul Liceului de Artă „Dimitrie Cuclin“ din Galaţi.

Deschiderea oficială a fost relizată de Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop dr. Casian Crăciun în Aula Magna a Facultăţii de Istorie, Filosofie şi Teologie. În continuare, corala „Ortodoxia“ a Arhiepiscopiei Dunării de Jos a susţinut în faţa distinşilor oaspeţi şi a auditoriului un miniconcert de imne pascale.

Simpozionul tiinţific „2012 – Anul omagial al Sfântului Maslu şi al îngrijirii bolnavilor“ s-a desfăşurat pe două secţiuni:

1. Theologica, reunind la Galaţi profesori de teologie de peste hotare – prof. univ. dr. Reinhold Gestrich, Facultatea de Teologie din Tubingen, Germania – din Tesalonic sau Chişinău, dar şi din ţară, de la renumitele Facultăţi de Teologie din Bucureşti, Iaşi, Arad, Oradea, Alba-Iulia Târgovişte  sau Galaţi;

2. Interdisciplinaria, reunind  profesori de la alte specialităţi şi Facultăţi din ţară.

Distinşii conferenţiari au susţinut prelegeri cu referire la tema sinodală a anului 2012.

Joi, 17 mai a.c., în cadrul celei de a doua zi a siimpozionului se va desfăşura şi conferinţa semestrială de primăvară, la care va participa întregul cler de la Dunărea de Jos.

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook