Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

La data de 30 mai 2012, la Seminarul Teologic „Sf. Apostol Andrei“ din Galaţi s-a desfăşurat examenul pentru certificarea competenţelor profesionale nivelul III, ale tinerilor absolvenţi ai  claselor a XII-a pastorală şi patrimoniu.

Programul a debutat cu săvârşirea Sfintei Liturghii oficiată de Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop Casian în Capela Seminarului gălăţean, înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi, membri ai corpului profesoral, în prezenţa tuturor elevilor seminarişti, la finalul căreia au fost rostite rugăciuni de mulţumire şi polihroniu.

Examenul a constat în susţinerea unei probe orale la disciplinele de specialitate ale profilului, respectiv tipic şi muzică bisericească, omiletică şi catehetică. Pe lângă aceasta, în faţa Comisiei teologice formată din profesori ai seminarului, au fost susţinute lucrările redactate pe baza unui subiect teologic din Vechiul şi Noul Testament sau Dogmatică.

Absolvenţii clasei a XII-a Patrimoniu au susţinut şi o probă practică ce a constat în realizarea unei icoane şi prezentarea ei din punct de vedere teologic şi al tehnicii picturale.

La sfârşitul acestui an şcolar au absolvit cursurile Seminarului Teologic un număr de 36 de elevi.

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook