Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

În fiecare primăvară, cu binecuvântarea ÎPS dr. Casian Crăciun, Arhiepiscopul Dunării de Jos, ASCOR Galaţi desfăşoară o serie de vizite misionare în parohiile din mediul rural ale eparhiei.

Anul acesta, vizitele vor urma să aibă loc în toate duminicile din lunile mai si iunie, după un program bine stabilit.

Duminica aceasta, 4 mai, a avut loc o primă astfel de vizită, anume în parohiile din localitatea Matca din Judeţul Galaţi, eveniment la care au participat 40 de studenţi, membrii ASCOR, îmbrăcaţi în frumoase costume populare tradiţionale, însoţiţi fiind de Pc. Cons. Gabriel Molocea, Delegat al Înaltpreasfinţiei Sale.

Evenimentul a cuprins două părţi, cea liturgică şi cea cultural misionară.

Astfel, programul a început cu participarea tinerilor la slujba Sfintei Liturghii, în parohia Matca 4, alături de credincioşii de aici, de mulţi tineri dar şi de copii, atât membrii ASCOR cât şi toţi credincioşii dând răspunsurile la slujbă.

Vizita a continuat la parohia Matca 1, unde tinerii au fost aşteptaţi în biserică pentru ca apoi să participe la o serie de dialoguri, extrem de interesante, în Centrul Social al parohiei, alături de tinerii din toate cele 6 parohii ale localităţii Matca, dialoguri moderate de preoţii slujitori dar şi de pc. Gheorghe Joghiu, Protoiereu de Tecuci.

La final a avut loc o agapă la care au participat toţi tinerii prezenţi.

Codruţ Mirică, preşedinte ASCOR, filiala Galaţi

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Alte emisiuni

Ne puteți urmări și pe Facebook