Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

În perioada 26-27 mai 2014, la Seminarul Teologic „Sfântul Apostol Andrei“ se desfășoară examenul de certificare a competenţelor profesionale.

Programul a debutat în Capela Seminarului gălăţean prin oficierea Sfintei Liturghii, în prezența Chiriarhului Dunării de Jos, la care au participat atât elevii seminarişti din anul terminal, cât şi o parte dintre elevii candidaţi pentru admiterea în şcoala seminarială şi părinţii lor.

La finalul Sfintei Liturghii, Înaltpreasfinţitul Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos a săvârşit o slujbă de mulţumire pentru toţi tinerii seminarişti.

Pe parcursul celor două zile, fiecare absolvent v-a prezenta  şi susţine, în faţa comisiei, proiectul elaborat pentru examenul de atestat profesional, dar şi probe practice, ce au constat în executarea cântărilor psaltice din programa analitică, prezentarea câte unui plan de cateheză şi omilie tematică sau exegetică, precum şi descrierea rânduielilor sfintelor slujbe şi simbolistica lor.

La examen au participat 40 de elevi din cadrul Secţiilor Pastorală şi Patrimoniu, care au făcut dovada cunoştinţelor acumulate în cei 4 ani de studiu.

A doua zi a examenului de atestat

Cea de a doua zi a examenului de susţinere a competenţelor profesionale a fost rezervată probei orale la disciplinele practice.

În cadrul acestora, tinerii elevi seminarişti şi-au dovedit aptitudinile în executarea cântărilor psaltice din programa analitică, prezentarea câte unui plan de cateheză şi omilie tematică sau exegetică, precum şi descrierea rânduielilor sfintelor slujbe şi simbolistica lor.

Elevii clasei a XII-a Patrimoniu au  expus lucrările iconografice realizate pentru examenul de atestat în spaţiul special amenajat din incinta seminarului. Au fost prezentate icoane care au surprins tematica anului omagial euharistic, dar şi icoane ale sfinţilor români.

Înaltpreasfinţitul Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, prezent la acest examen-vernisaj, a fost însoţit şi de studenţii teologi masteranzi, care, în acest context, au participat la un autentic curs practic oferit de tinerii elevi seminarişti ai secţiei patrimoniu.

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Alte emisiuni

Ne puteți urmări și pe Facebook