Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

În data de 12 mai a.c., cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Arhiepiscop Casian al Dunării de Jos, la Aşezământul social-filantropic „Sfântul M. Mc. Pantelimon“ - Lacu Sărat, s-au desfășurat lucrările Cercului Metodic pe semestrul II la disciplina Religie şi întâlnirea consultativă premergătoare tradiţionalului pelerinaj de la Mănăstirea „Sfânta Treime“ Buciumeni.

Întrunirea, prezidată de pc. pr. Mircea Ionuţ Băncilă, protopop de Brăila, a reunit cadrele didactice de la disciplina Religie, din municipiul Brăila, douăzeci şi cinci de preoţi din Protopopiatul Brăila şi treizeci de elevi liceeni.

În deschidere, pc. protopop a evidenţiat importanţa şi scopul acestei întâlniri, iar pc. pr. Ovidiu Soare, inspector la disciplina Religie în judeţul Brăila, a oferit informaţiile necesare pentru întocmirea corespunzătoare a documentaţiei legate de pelerinajul ce va avea loc de Sărbătoarea „Sfintei Treimi“ la Mănăstirea Buciumeni.

În continuare, au avut loc dezbateri pe tema propusă a pelerinajului, „De la imaginea virtuală la «icoana vie» – tânărul de astăzi“ şi s-au analizat răspunsurile scrise de către elevi la întrebarea-generic a temei, printr-un sondaj de opinie coordonat de profesorii de Religie.

Concluzia întâlnirii, formulată pe baza răspunsurilor oferite de tineri la chestionarele aplicate, a fost aceea că, trebuie să recunoaştem indispensabilitatea internetului şi a calculatorului, în lumea de azi, dar acestea trebuiesc folosite cu măsură.

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook