Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

Patriarhia Română constată cu îngrijorare creşterea frecvenţei şi a virulenţei atacurilor publice împotriva Bisericii Ortodoxe Române, în legătură cu demersul democratic al Coaliţiei pentru Familie privind modificarea Constituţiei în ceea ce priveşte definirea clară a noţiunii de căsătorie.

Este foarte probabil că această acutizare a atitudinii denigratorilor, care recurg inclusiv la dezinformare, sofisme, jigniri şi limbaj licenţios, este legată de apropierea legalizării referendumului în cadrul căruia ştiu şi ei că, în covârşitoarea lor majoritate, românii se vor pronunţa pentru noua formă propusă de definire constituţională a căsătoriei.

Biserica Ortodoxă Română sprijină în mod natural demersul Coaliţiei pentru Familie, în spiritul învăţăturilor creştine şi al valorilor fundamentale româneşti privind familia, ocrotirea şi creşterea copiilor, dar nu este nici iniţiatoarea, nici organizatoarea acestei acţiuni.

De altfel, şi celelalte confesiuni creştine din România s-au declarat în favoarea acţiunii democratice a Coaliţiei pentru Familie, iar printre semnatari se numără şi multe persoane fără nicio confesiune religioasă.

Demersul nu poate fi considerat în niciun caz retrograd, aşa cum în mod ignorant şi maliţios, este prezentat de către detractorii acestuia, câtă vreme între semnatarii şi susţinătorii săi se numără foarte multe personalităţi ale lumii ştiinţifice şi culturale.

Este profund regretabil să constatăm că persoane care acuză Biserica Ortodoxă Română şi Coaliţia pentru Familie de intoleranţă şi discriminare se manifestă, de fapt, ele însele intolerant, discriminatoriu şi antidemocratic faţă de cetăţenii care nu au făcut altceva decât să solicite o modificare legislativă pe care o consideră firească şi necesară, în deplinul respect al regulilor democraţiei.

Ne exprimăm speranţa că persoanele care au o altă opinie decât majoritatea vor înţelege să respecte alegerea acesteia în spiritul coresponsabilităţii şi păcii sociale.

Biroul de Presă al Patriarhiei Române

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook