Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

Astăzi, 29 mai a.c., la Centrul Eparhial al Arhiepiscopiei Dunării de Jos a avut loc întrunirea principalii factori de răspundere, de la Centrul Eparhial, protoierii şi de la şcoli pentru definitivarea programului de consultare a tinerilor din licee pentru tema propusă la cea de-a XXII-a ediţie a pelerinajului celor circa 1000 de tineri liceeni din eparhie la Mănăstirea Buciumeni, cu prilejul praznicului Sfintei Treimi.

Întrunirea, prezidată de Înaltpreasfinţitul Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, s-a desfăşurat în Sala „Episcop Chesarie Păunescu“ a Centrului Eparhial şi a reunit tineri – reprezentanţi ai liceelor din municipiile Galaţi şi Brăila, unii dintre ei participanţi la Întâlnirea Tinerilor Ortodocşi de la Bucureşti din anul 2016, profesori de religie, voluntari şi elevi de la Seminarul Teologic „Sf. Ap. Andrei” din Galaţi.

Au fost abordate o serie de probleme atât organizatorice, cât şi de fond cu privire la pregătirea pelerinajului în licee, prin implicarea celor prezenţi, profesori de religie şi elevi, în alcătuirea şi coordonarea grupelor de tineri pelerini.

Menţionăm că, pentru stabilirea temei alese „Imaginea virtuală sau „elev-icoană vie” a vieţii”, mai întâi, au fost consultaţi aproximativ 2000 de tineri din licee.

Apoi, au avut loc mai multe întâlniri la Centrul Eparhial şi la protoierii pentru definitivarea celor 20 de subteme care vor face obiectul a 20 de grupe mari de convorbiri, care vor avea loc la Mănăstirea Buciumeni, după săvârşirea Sfintei Liturghii.

Întâlnirea de astăzi a fost extrem de importantă, întrucât participanţii au echilibrat bine punctele de vedere bisericeşti şi cele tinereşti privind mai multa cooperarea între biserică şi tineri, în cadrul programelor dedicate, în acest an, în Patriarhia Română sfintelor icoane şi apărătorilor Ortodoxiei în timpul comunismului.

 

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook