Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

În Duminica a VI-a după Sfintele Paşti, cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, la Catedrala din Galaţi, a avut loc o acţiune pastoral-misionară şi social-filantropică dedicată persoanelor cu deficienţe de vedere.

Evenimentul duhovnicesc şi social-filantropic a fost prilejuit de Duminica vindecării orbului din naştere şi s-a concretizat prin rugăciune şi comuniune liturgică cu membrii Asociaţiei Nevăzătorilor din România, filiala Galaţi, care au deja o tradiţie de colaborare cu Catedrala Arhiepiscopală.

În predica de la această Duminică a fost transmis mesajul de binecuvântare şi de mângâiere al Înaltpreasfinţitului Părinte Arhiepiscop, pentru semenii noștri aflaţi în încercări, în suferinţă şi în boli.

După săvârşirea Sfintei Liturghii, programul liturgic a continuat cu rostireade rugăciuni pentru felurite boli şi neputinţe trupeşti, de către preoții slujitori de la acest sfânt locaș.

La final, în parcul Sfintei Arhiepiscopii,prin contribuţia Centrului Eparhial a fost oferită, celor 18 participanţi şi însoţitorilor acestora, o agapă tradiţională cu ouă roşii, cozonac şi alte produse culinare specifice perioadei, şi le-au fost dăruite pachete cu alimente de primă necesitate în valoare de 1000 lei.

La eveniment au participat şi 12 studenţi voluntari din cadrul Facultăţii de Istorie, Filosofie şi Teologie, care i-au ajutat pe cei cu deficienţe de vedere.

Asociaţia Nevăzătorilor din România este organizaţie nonguvernamentală naţională, recunoscută de utilitate publică (prin H.G. 1033/03.09.2008) şi este continuatoarea organizaţiei „Societatea Orbilor din România“ întemeiată de Regina Elisabeta a României. Asociaţia reprezintă interesele nevăzătorilor la nivelul întregii ţări, fiind recunoscută ca organizaţie naţională reprezentativă a nevăzătorilor atât de către autorităţile publice române, cât şi de către organizaţiile internaţionale ale nevăzătorilor.

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook