Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

Astazi, 16 mai a.c., în Catedrala Arhiepsicopală din Galați a fost oficiată o slujbă de pomenire la împlinirea a 126 de ani de la mutarea la cele veșnice a Episcopului Melchisedec Ștefănescu.

Slujba a fost oficiată de Înaltpreasfințiul Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, împreună cu un sobor de preoți și diaconi din administrația eparhială.

La eveniment au participat elevi seminarişti, studenţi şi masteranzi, cadre didactice, preoţi şi angajati mireni din cadrul Centrului eparhial.

În cuvântul rostit cu acest prIlej, Chiriarhul Dunării de Jos a evidenţiat rolul important pe care acest ierarh vrednic la avut în înființarea și păstorirea timp de paisprezece ani a Eparhiei Dunării de Jos.

În continuare, în Aula Episcop Melchisedec Ştefănescu din incinta Facultăţii de Istorie, Filosofie şi Teologie, s-a desfășurat conferința intitulată „Episcopul Melchisedec Ștefănescu, precursor al dialogului intercreștin actual. Unitatea Bisericii Ortodoxe pe plan intercreștin internațional“, susținută de pc. pr. Viorel Ioniță, profesor la Facultatea de Teologie „Patriarhul Justinian“ din București.

Manifestarea cultural-stiințifică a adunat laolaltă oameni de cultură, profesori, istorici, preoți, studenți și elevi gălățeni.

Prezent la eveniment, Chiriarhul Dunării de Jos a binecuvântat întrunirea și a adresat un cuvânt de omagiere a ilustrului ierarh Melchisedec Ștefănescu.

În cadrul dezbaterilor au fost prezentate repere importante privind rolul dialogului pentru unitatea dintre oameni, slujirea jertfelnică, lucrarea de cercetare academică și viaţa de sfinţenie ale ierarhului evocat.

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook