Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

În Duminica vindecării slăbănogului de la scăldătoarea Vitezda, Înaltpreasfinţitul Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos a oficiat Sfânta Liturghie la Catedrala arhiepiscopală din Galaţi.

În cadrul slujbei au fost rostite rugăciuni speciale pentru vindecarea feluritelor boli şi neputinţe trupeşti.

În cuvântul de învăţătură, chiriarhul Dunării de Jos a tâlcuit pericopa evanghelică de la Sfântul Apostol Ioan, în care se relatează despre vindecarea slăbănogului de la Vitezda.

„Mântuitorul prin Învierea Sa ne împărtășește puterea, iubirea și bunătatea Sa, îndeosebi prin vindecări, sufletești și trupești. Vindecă mai întâi suferințele, însingurarea, teama, tristețea și puținătatea sau slăbirea în credință, dar și afecțiunile provocate de unele boli.

Duminica a patra după Sfintele Paști este cazul vindecării unui om paralizat din Ierusalim care a avut bucuria, după 38 de ani de răbdare fără revoltă sufletească ori omenească, să fie cercetat în singurătatea bolii lui la scăldătoarea de la Betezda de Însuși Mântuitorul! Ceea ce ne impresionează mai mult,  pe lângă darul sfânt oferit de Domnul - vindecarea paraliziei, este mărturisirea tainică a bolnavului la întrebarea Mântuitorului: «Vrei să te faci sănătos? Doamne, nu am om care să mă arunce în scăldătoare timp de 38 ani». De aceea, prezența Mântuitorului este cu atât mai plină de bucurie pentru paralitic, pentru omul vindecat, iar prin el pentru oricare din noi aflați în timp de boală în aceeași situație.

Mitropolitul Antonie la Duminica a patra din Post, a lansat o interesantă observație spirituală cu privire la iubirea milostivă a Domnului față de oamenii Împărăției: «Nu ai om? Iată ai Dumnezeu!» Iată Îl avem pe Dumnezeul și Omul, Mântuitorul nostru, Care ne va încuraja pe toți să fim mult mai aproape în suferințe și în boli unii de alții și Domnul ne va ridica din suferință pe toți“, a spus ierarhul Dunării de Jos.

La final, Înaltpreasfinţitului Părinte Arhiepiscop Casian a transmis un mesaj părintesc în care a fost evidenţiată importanţa înţelegerii stării de neputinţă şi a datoriei celor sănătoşi de a-i sprijini pe cei aflaţi în încercări, în suferinţă şi în boli.

Pr. Rareş Bucur

Pelerinajul de Florii

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook