Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

În toată perioada de izolare la domiciliu, în care cu toţii am avut de suferit, am simţit că beneficiarii unui cămin pentru oamenii fără adăpost din municipiul Galați au nevoie de ajutorul concret al semenilor lor.  Acum, mai mult ca niciodată datoria noastră este să fim „iconomi“ ai credinței, ai binelui, ai dragostei, pentru ca acest nou virus, devastator al comunicării sociale, să nu-și pună amprenta în mod negativ asupra celor care sunt deja afectați psiho-social și economic în societatea noastră.

Urmând, învăţăturii Mântuitorului nostru Iisus Hristos care, prin cuvintele „flămând am fost şi Mi-aţi dat să mănânc; însetat am fost şi Mi-aţi dat să beau“ (Matei 25,33), ne cheamă să slujim aproapelui, Capela „Sf. Mc. Pantelimon” din Galați a demarat o activitate filantropică prin oferirea unei mese calde oamenilor aflaţi în cadrul Centrului de Urgență pentru Persoane fără Adăpost din municipiu.

Această activitate filantropică se înscrie în calendarul faptelor milostive din Arhiepiscopia Dunării de Jos, pe care slujitorii Sfintelor Altare, sprijniţi de voluntari şi credincioşi le desfăşoară spre binele semenilor aflați în dificultate şi care au nevoie de ajutor.

Cu binecuvântarea Înalpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Casian, campania de ajutorare a semenilor nevoiaşi a început la sărbătoarea Sfântului Mare Mucenic Gheorghe și va continua, zilnic, până la praznicul Înălțării Domnului, având drept scop principal ajutorarea persoanelor bătrâne și  singure.

Astfel, pe parcursul acestei perioade de epidemie, au fost oferite zilnic masa de prânz pentru cei 70 de beneficiari ai Centrului de persoane fără adăpost din cadrul Primăriei Galați. Acest proiect a fost inițiat deoarece, în toată perioada stării de urgență, persoanele asistate nu au avut voie să părăsească centrul de găzduire, personalul angajat fiind carantinat în instituție, iar Primăria a reuşit să ofere doar hrană rece. Activitatea se va încheia la marea sărbătoare a Înălțării Domnului, când, după rugăciunea de mulțumire pentru cei care s-au implicat în acest proiect, beneficiarii vor primi o masă mai bogată.

De asemenea, pentru buna desfășurare a activității de menținere a igienei corporale, a fost donată și o mașină de spălat rufe. Valoarea financiară a acestui proiect se  ridică la suma de 12.900 lei.

În continuare nădăjduim în ajutorul lui Dumnezeu și credem că faptele bune săvârșite în folosul aproapelui reprezintă o mărturie a iubirii lui Dumnezeu care lucrează prin oameni.

Pr. Cosmin Munteanu

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook