Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

Sfinții Împărați Constantin și Elena se bucură de o frumoasă și prețioasă cinstire din partea credincioșilor creștini de pretutindeni. În cadrul protopopiatului Nicorești, bisericile din localităţile Ghidigeni, Poșta Berheci, Cosmești Deal I și Slobozia Cornisunt în paza și în purtarea de grijă a Sfinții întocmai cu apostolii.

După slujba de priveghere, din ajunul sărbătorii și în ziua prăznuirii, mulțime de credincioși au participat la Sfânta Liturghie care s-a desfășurat afară cu respectarea normelor impuse de starea de alertă. După oficierea slujbei și a parastasului pentru ctitori, au fost oferite pachete cu alimente la toți credincioșii prezenți, precum și credincioșilor care nu au reușit să ajungă la Sfânta Biserică și se confruntă cu probleme de sănătate sau singurătate.

La parohia Ghidigeni au fost oferite 100 de pachete cu alimente în valoare 850 lei. Preotul Popa Jan a fost prezent în mijlocul credincioșilor din satul Gefu pentru a-i încuraja și a-i ajuta pe rromii din acest cătun. La Cosmești Deal I, preotul Traian Ieremicia împărțit 130 de pachetecredincioșilor din biserică şi bătrânilor din parohie. Valoarea ajutorului filantropic se ridică la suma de 1700 lei. Parohia Slobozia Corni prin preotul paroh Ciprian Răcășanu a desfășurat o frumoasă activitate filantropică prilejuită de hramul bisericii. Au fost împărțite alimente la 20 de familii nevoiașe în valoare de 750 lei. În localitatea ștefaniană, Poșta Berheci, preotul Cosmin Chijăr, sprijinit de voluntarii parohiei a ajutat cu alimente 25 de familii,care se confruntă cu grave probleme de sănătate. Valoarea sprijinului se ridică la suma de 550 lei. Pe lângă ajutoarele alimentare, preoții au dăruit anaforă și agheasmă. La cele patru biserici au fost oferite ajutoare în valoare totală de 3.850 lei la 275 persoane.

Şi preotul Mircea Pilaf de la parohia Fântâni a dăruit unui copil de la Școala ”Gabriel Drăgan” din Nicorești un telefon pentru participarea la orele de curs online, în valoare de 380 lei.

Mesajul transmis de preoţicu prilejul acestei sărbători a fost unul de încurajare, de întărire în credinţă şi în nădejde şi sporire în rugăciune, pentru că Dumnezeu nu ne părăsește în necazuri, suferințe și încercări.

Pelerinajul de Florii

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook