Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

În Arhiepiscopia Dunării de Jos, cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Casian, Aşezămintele sociale parohiale oferă în continuare hrană caldă şi alimente neperisabile persoanelor nevoiaşe, persoanelor aflate în carantină sau în izolare la domiciliu şi celor instituţionalizaţi în diverse centre sociale din eparhie.

O activitate filantropică pentru semenii nevoiaşi a fost desfăşurată astăzi, 27 mai, de parohia „Sfânta Cuvioasă Parascheva“ din municipiul Galaţi, care, prin cantina din cadrul parohiei, a oferit îmbrăcăminte, încălţăminte, lenjerii pentru pat, prosoape, mâncare caldă şi alimente neperisabile pentru cei 100 de beneficiari ai acestei cantine. Valoare produselor oferite astăzi a fost de 19.500 lei.

După ce au pregătit darurile, preoţi şi voluntari din cadrul acestei parohii gălăţene s-au deplasat la casele persoanelor asistate pentru a le oferi darurile. Ajutorul din partea parohiei a fost primit cu mare bucurie şi constituie un real folos pentru cei sărmani.                                                                                                     

Activităţile care se derulează prin cantina „Sf. Cuv. Parascheva“ sunt asigurate de trei angajaţi ai parohiei, fondurile provenind din parohie și din donații. De la începutul perioadei de pandemie şi până astăzi, cantina a oferit hrană şi alte ajutoare în valoare de 32.000 lei.

Încă din anul 1998, de la inaugurarea cantinei, parohia a asigurat o masă caldă pe zi, unor categorii sociale defavorizate, precum copiii sărmani, bătrânii cu pensii mici şi pensionarii cu venituri reduse, bolnavi imobilizaţi în casă, dar şi oameni ai străzii, persoane care au fost spitalizate sau care îşi au domiciliul în localităţile din preajma municipiului Galaţi şi care au venit în oraş pentru analize medicale în ambulatoriu.

Pr. Rareş Bucur

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook