Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

În după-amiaza zilei de 29 mai 2020, la Centrul Eparhial al Arhiepiscopiei Dunării de Jos a avut loc o videoconferinţă cu principalii factori de răspundere, între care foarte mulţi tineri, în vederea organizării şi bunei desfăşurări a celei de-a XXV-a ediţii a pelerinajului on-line a tinerilor liceeni din judeţele Galaţi şi Brăila, la Mănăstirea Buciumeni, care își sărbătorește hramul la praznicul Sfintei Treimi.

Întrunirea on-line de astăzi, prezidată de Înaltpreasfinţitul Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, s-a desfăşurat în Sala „Chesarie Păunescu“ a Centrului Eparhial şi a reunit în faţa dispozitivelor electronice de comunicare tineri – reprezentanţi ai liceelor din municipiile Galaţi, Brăila și Tecuci, protoierei, preoţi care coordonează programe cu tinerii în parohii, inspectori şi profesori de religie.

După rugăciune, chiriarhul Dunării de Jos a vorbit despre tradiţia şi longevitatea acestui proiect pentru tineret în eparhie şi a schiţat elementele de noutate de anul acesta apărute datorită restricţiilor din ţară.

De asemenea, în cadrul întâlnirii au fost fixate cele trei obiective ale pelerinajului on-line, şi anume: rugăciunea în comun, programele culturale şi programele social-filantropice.

Totodată, au fost stabilite aspecte privind organizarea pelerinajului în mediul on-line, prin implicarea directă a unor tineri voluntari care vor prezenta colegilor lor cele 20 de teme stabilite chiar de ei, pe baza cărora se vor realiza eseuri, se vor interpreta cântece şi vor fi recitate poezii.

Tema generală a pelerinajului din acest an se intitulează: „Tineri pelerini cu ajutorul Bisericii către 1.000 de tineri care au probleme în familie“.

La finalul întâlnirii, Părintele Arhiepiscop a adresat un cuvânt de apreciere pentru implicarea activă a tinerilor în pregătirea şi susţinerea unor astfel de proiecte eparhiale, menite să coaguleze, să aducă bucurie şi comuniune în mijlocul tinerilor, mai ales atunci când suntem în distanţare socială. 

Pr. Rareş Bucur

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook