Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

În data de 31 mai 1859 a fost înfiinţat primul batalion militar pentru Arma Geniu, şi astfel, aceasta dată a devenit Ziua Armei Geniu în Armata României.

Cu prilejul împlinirii celor 162 de ani de la înfiinţarea primei unităţi de Geniu, militarii Brigazii 10 Geniu „Dunărea de Jos“ din Brăila s-au aflat în tabara de instrucţie, pe malul Dunării, în dreptul localităţilor Frecaţei din Insula Mare a Brailei şi Ostrov, pe malul celălalt al fluviului, în Dobrogea.

În această împrejurare, cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Arhiepiscop Casian şi cu aprobarea comandantului Brigăzii 10 Geniu, preotul şi militarii din cadrul acestei unităţi a Armatei Române au dorit ca bucuria lor să fie împărtăşită şi copiilor din cele două localităţi, mai ales că la începutul lunii iunie cu toţii sărbătorim Ziua Internaţională a Copilului.

Delegaţia armatei a mers cu daruri întâi la parohia Frecaţei, unde, după o slujbă de mulţumire şi un scurt cuvât adresat de reprezentanţii unităţii militare brăilene, au oferit darurile constând în rechizite, dulciuri, fructe, cărţi de rugăciune şi iconiţe celor 15 copii prezenţi în biserica din această localitate, invitându-i pe cei mici şi la exerciţiile militare desfăşurate pe Dunăre.

În continuare, militarii au traversat Dunărea pe podul de pontoane, realizat de geniştii brăileni,  şi au mers în localitatea Ostrov, unde alţi 15 copii îi aşteptau în biserica parohială.

Şi aici militarii şi copiii prezenţi au mulţumit lui Dumnezeu pentru această zi binecuvântată, plină de bucurie, de entuziasm tineresc şi iubire milostivă.

Pr. Rareş Bucur

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook