Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

Ziua de 10 mai, marchează în fiecare an trei momente istorice importante pentru ţara noastră: începutul domniei Regelui Carol I, Independenţa de stat şi încoronarea primului rege al ţării.

Familia Regală a României a dorit ca anul acesta cele trei evenimente să fie sărbătorite alături de locuitorii judeţelor Prahova, Buzău, Brăila şi Galaţi prin realizarea unei călătorii cu Trenul Regal de la Bucureşti la Galaţi şi vizitarea, la finalul călătoriei, a mai multor obiective din acest oraş de la Dunăre.

Pe parcursul acestei călătorii, Familia Regală a fost alături de voluntari ai Crucii Roșii Române, ai Fundației Regale Margareta a României, precum și alături de elevi olimpici, de veterani Invictus și de persoanele vârstnice și copii beneficiari ai proiectelor umanitare, sociale, educaționale și culturale patronate de Majestatea Sa.

După ce în după amiaza zilei de 10 mai, Trenul Regal a poposit în Gara Galaţi şi a avut loc ceremonialul sosirii Familiei Regale în municipiul Galaţi, astăzi, 11 mai 2022, Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei Regale, Alteţa Sa Regală Principele Radu și Alteța Sa Regală Principesa Sofia, au vizitat filiala gălăţeană a Crucii Roşii, Centrului de zi pentru copii din cadrul Parohiei „Sfântul Spiridon“ şi Combinatul Siderurgic „Liberty“ Galaţi.

La Centrul de zi pentru copii din cadrul Parohiei ”Sfântul Spiridon”, Familia Regală s-a întâlnit cu copiii şi voluntarii seniori din cadrul acestui centru social, participând la atelierele de creaţie pregătite special pentru această vizită deosebită.

Reprezentanţii Casei Regale au asistat la o frumoasă şi interactivă lecţie de istorie, au confecţionat alături de copii obiecte artizanale şi au dialogat cu cei mici şi cu îndrumătorii lor.

După închinarea în locaşul de cult al acestei parohii, Majestatea Sa Regală le-a mulţumit gazdelor şi cadrelor didactice voluntare pentru modul de implicare în educaţia celor peste 70 de şcolari şi preşcolari aflaţi în grija Centrului de zi pentru Copii „Sf. Spiridon“ din Galaţi.

Din anul şcolar 2015-2016, Centrul de zi pentru copii din cadrul parohiei „Sf. Spiridon“ din Galaţi derulează un parteneriat de cooperare cu Fundaţia Regală Margareta a României, în cadrul căruia a fost dezvoltat programul intergeneraţional intitulat „Generaţii“.

Activităţile ce se desfășoară în cadrul acestui program au ca scop stimularea solidarității și interacțiunii între generații, schimbul de valori și cunoștințe între copii, tineri și vârstnici. Aceştia sunt aduși împreună pentru a crea cadrul în care toți socializează, învață lucruri noi, se ajută reciproc și primesc sprijin din partea Fundației Regale Margareta a României.

În continuare, oaspeţii de seamă au vizitat Combinatul siderurgic „Liberty“ din Galaţi.

Aici, prima oprire a fost la biserica „Sf. Andrei“ din incinta Platformei siderurgice gălăţene, unde înalţii oaspeţi s-au închinat şi au primit mesajul de bun venit transmis cu acest prilej de Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop Casian.

Delegatul Înaltpreasfinţiei Sale a prezentat istoricul bisericii şi a vorbit despre parteneriatul fructuos care există de mulţi ani între Biserică, Platforma siderurgică ”Liberty” şi comunitatea locală.

În prezent, aproximativ 7000 de persoane lucrează în cadrul Combinatului siderurgic „Liberty“ Galați, acesta fiind considerat unul dintre cei mai mari angajatori din România.

Pr. Rareș Bucur

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook