Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

În perioada 13-15 mai, cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române și a Înaltpreasfințitului Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, în Eparhia Dunării de Jos se va desfăşura Consiliul Naţional al Asociației Studenților Creștini Ortodocși Români (ASCOR).

Delegați din partea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel la eveniment sunt pr. prof. dr. Nicușor Beldiman, consilier patriarhal la Sectorul teologic-educațional, și Mihai Paraschiv, responsabil cu activitățile și relația cu ONG-urile de tineret la același sector.

În cadrul acestei întruniri, la care vor participa preşedinţii filialeor ASCOR din ţară, vor fi centralizate rapoartele de activitate pe anul 2021 şi vor fi stabilite proiectele care vor fi organizate în acest an la nivel local şi central.  

Întrucât anul acesta se împlinesc 30 de ani de la înfiinţarea filialei ASCOR Galaţi, organizatorul şi gazda evenimentului va fi filiala gălăţeană a acestei asociaţii.

Pe parcursul celor 3 zile, lucrările Consiliului Naţional se vor desfășura la Aşezământul social „Sf. M. Mc. Pantelimon“ – Lacu Sărat, judeţul Brăila.

Programul va debutat vineri, 13 martie, cu participarea membrilor A.S.C.O.R. la Sfânta Liturghie și la slujba de Tedeum, oficiate în Capela „Sf. M. Mc. Pantelimon“ din cadrul Aşezământului social de la Lacu Sărat.

După programul liturgic, tinerii ascoreni vor lua parte la lucrările întrunirii în spaţiul primitor al acestui aşezământ social, precum şi la alte activităţi şi programe organizate special în diferite locaţii din cele două judeţe ale eparhiei, Galaţi şi Brăila.

Cu acest prilej vor fi lansate albumul foto „ASCOR Galaţi 30“ şi un film de prezentare a principalelor activităţi desfăşurate de această filială în anii de activitate neîntreruptă de la Dunărea de Jos.

Evenimentul se va încheia duminică, 15 mai, cu participarea tinerilor la Sfânta Litrughie arhierească de la Catedrala Arhiepiscopală din Galaţi şi agapa festivă.

Pr. Rareș Bucur

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook