Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

În Arhiepiscopia Dunării de Jos, în perioada 13-15mai, se desfăşoară cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel și a Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Casian, lucrările Consilului Naţional a Asociației Studenților Creștini-Ortodocși Români (A.S.C.O.R.).

Pe parcursul celor 3 zile, lucrările Consiliului Național,așezate sub genericul „Tinerețe. Entuziasm. Continuitate. Comuniune“, sunt găzduite de Aşezământul social-filantropic „Sf. Pantelimon“ – Lacu Sărat, judeţul Brăila.

Programul acestei întruniri naţionale a debutat astăzi, 13 mai, cu participarea membrilor A.S.C.O.R. la Sfânta Liturghie și la slujba de Tedeum, oficiate de protoiereul de Brăila şi preotul de la Capela „Sf. M. Mc. Pantelimon“ din cadrul Aşezământului social de la Lacu Sărat.

După programul liturgic,tinerii au mers în Sala de şedinţe ”Sf. Ioan Evanghelistul” din cadrul Aşezământului social pentru a participa la lucrările propiu-zise ale întrunirii.

În deschiderea evenimentului, pr. prof. dr. Nicușor Beldiman, consilier patriarhal la Sectorul teologic-educațional,a citit mesajul de binecuvântare al Preafericitului Părinte Patriarh Daniel,intitulat „Bucuria rugăciunii luminează faptele bune“, adresat membrilor A.S.C.O.R.

În continuare, chiriarhul Dunării de Jos le-a urat bun venit oaspeţilor şi a ţinut un cuvânt duhovnicesc despre vieţuirea frumoasă ca rod al formării sănătoase în iubirea revărsată de Dumnezeu pentru pacea dintre oameni şi pentru comuniunea frăţească.

De asemenea, ierarhul locului a evidenţiat activitatea bogată desfăşurată de A.S.C.O.R. pe parcursul celor trei decenii de existenţă, presărată cu multe momentele frumoase, dar şi cu încercări şi dificultăţi.

Părintele Arhiepiscop a vorbit şi despre provocările actuale prin care trec tinerii, îndemnându-i pe aceştia „să ofere în continuare Bisericii supremaţia tinereţii“.

Înaltpreasfinţia Sa a făcut şi o prezentare a spaţiului natural în care sunt găzduiţi tinerii pe durata acestei întruniri naţionale, precum şi a obiectivelor culturale din Eparhia Dunării de Jos pe care aceştia urmează să le viziteze.

La eveniment au participat și preoți din protopopiatul Brăila împreună cu coordonatorii activităţilor pentru tineret din parohiile care desfăşoară constant activități catehetice cu tineri.

În cadrul acestei întruniri, la care au participat preşedinţii din 17 filiale ASCOR din ţară, au fost centralizate rapoartele de activitate pe anul 2021 şi au fost stabilite proiectele care vor fi organizate în acest an la nivel local şi central. 

Pe ordinea de zi s-au aflat teme precum: donarea de sânge, organizarea de pelerinaje şi schimburi de experienţă, realizarea unui volum de conferinţe ASCOR şi a unui album foto naţional, realizarea site-ului ASCOR naţional, situaţia juridică a filialelor ASCOR, stabilirea şi respectarea procedurii cadru pentru alegerea preşedintelui şi a consiliului director al filialelor ASCOR, participarea la Tabără Internaţională a tinerilor ortodocşi din Suprasl, Polonia, în perioada 14-24 iulie 2022şi stabilirea următoarelor întruniri naţionale ale preşedinţilor ASCOR.

Prima zi a întrunirii se va încheia în această seară în Aula Magna a Universităţii „Dunărea de Jos“ din Galaţi cu lansarea albumului foto „ASCOR Galaţi 30“ şi a filmului de prezentare a principalelor activităţi desfăşurate de această filială în anii de activitate neîntreruptă de la Dunărea de Jos.

În zilele următoare, tinerii ascoreni vor participa la celelalte sesiuni ale consiliului naţional ASCOR, precum şi la activităţile şi programele organizate special în diferite locaţii din cele două judeţe ale eparhiei, Galaţi şi Brăila.

Evenimentul se va încheia duminică, 15 mai, cu participarea tinerilor la Sfânta Litrughie arhierească de la Catedrala Arhiepiscopală din Galaţi şi agapa festivă.

Pr. Rareș Bucur

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook