Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

Seria conferinţelor pastoral-misionare din Arhiepiscopia Dunării de Jos a continuat astăzi, 27 mai 2022, cu întrunirea preoţilor din cadrul protopopiatuluiBrăila.

Sfânta Liturghie a fost oficiată de Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop Casian, înconjurat de un sobor de preoţi din protopopiatul Brăila în biserica „Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel“ din municipiu, iar răspunsurile liturgice au fost oferite de cântăreţii bisericeşti din oraş.

Tot în locaşul de cult s-au desfăşurat şi lucrările propriu-zise ale conferinţei, centrate pe tema omagială aanului 2022.

La întrunire, împreună cu preoţii brăieni, au participat şi tinerii coordonatori ai programelor şi activităţilor desfăşurate prin Serviciul pentru tineret din fiecare parohie, precum şi profesorii de Religie din municipiul Brăila.

Ierarhul Dunării de Josa rostit rugăciuni de mulţumire pentru binefacerile lui Dumnezeu revărsate asupra tinerilor, credincioşilor şi preoţimii de la Dunărea de Jos.

În continuare, Înaltpreasfinţia Sa a ţinut o meditaţie teologică despre importanța rugăciunii în viața creștinului şi modalităţile de exprimare a nevoilor duhovniceşti prin rugăciune.

Părintele Arhiepiscop a arătat că prin rugăciune intrăm într-o comuniune foarte apropiată cu Părintele Ceresc şi putem izgoni lucrarea vrăjmașului din viațanoastră.

În cadrul întrunirii au fost analizate activităţile desfăşurate în parohii şi au fost discutate aspecte legate de pregătirea şi buna organizare a următoarelor programe pastoral-misionare din Arhiepiscopia Dunării de Jos, între acestea numărându-se cele două pelerinaje de la sărbătoarea Înălţării Domnului şi praznicul Sfintei Treimi.

Ultima parte a conferinței a fost rezervată dezbaterilor, în cadrul cărora au fost semnalate și analizate o serie de aspecte practice întâlnite în slujirea şi activitatea preoţească.

La final, tinerii prezenţiau primit cărţi de rugăciune şirevista eparhială „Călăuză ortodoxă“.

Pr. Rareș Bucur

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook