Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

Denia Prohodului Domnului a fost săvârşită la Catedrala Arhiepiscopală din Galaţi de Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop Casian, împreună cu clericii acestui sfânt locaș.

La slujbă au fost prezenţi numeroşi credincioşi gălăţeni care au dorit să participe în această zi de doliu pentru creştinătate la slujba de punere în mormânt a Mântuitorului nostru Iisus Hristos.

Soborul de slujitori, împreună cu foarte mulţi tineri şi credincioşi au cântat Prohodul Domnului, purtând făclii aprinse în mâini.

La sfârşitul Doxologiei, a avut loc tradiţionala procesiune în jurul Catedralei arhiepiscopale, ce simbolizează ducerea spre mormânt a Mântuitorului. La cele patru opriri, chiriarhul Dunării de Jos şi preoţii din sobor au rostit cuvenitele ectenii.

În timp ce Sfântul Epitaf era purtat împrejurul catedralei, într-o atmosferă de profundă evlavie şi rugăciune, credincioşii care formau cortegiul funerar ţineau în mâini lumânări aprinse şi cântau imnuri de îngropare Celui ce a biruit moarte.

După procesiune, la momentul reintrării în catedrală, toţi cei prezenţi la slujbă au trecut pe sub Sfântul Epitaf, pentru a participa în continuare la slujbă.

Deniile din Săptămâna Mare rememorează Sfintele şi mântuitoarele Pătimiri ale Mântuitorului Iisus Hristos. Prin cântare şi rugăciune, prin citirea pericopelor Evanghelice, prin meditaţie şi post, ne curăţim de păcate pentru a trăi cu bucurie Învierea Domnului şi Mântuitorului nostru Iisus Hristos.

Pr. Rareş Bucur

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook