Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

Cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, Lumina Sfântă a fost adusă şi în acest an de o delegaţie a Patriarhiei Române, direct de la biserica „Învierii Domnului“ din Ierusalim.

La Catedrala Arhiepiscopală din Galaţi, în noaptea Sfintei Învieri a Mântuitorului nostru Iisus Hristos, Înaltpreasfinţitul Părinte Casian a primit Lumina Sfântă şi a oferit-o preoţilor de la parohiile Arhiepiscopiei Dunării de Jos.

Cu evlavie şi cu bucurie sfântă preoţii au dus Lumina în parohiile unde ei slujesc şi apoi au oferit-o credincioşilor adunaţi în număr mare la sfintele biserici.

După acest moment emoţionant, chiriarhul locului împreună cu soborul slujitor de preoţi şi diaconi, în sunetul clopotelor, au mers în procesiune către podiumul special amenajat din faţa Catedralei arhiepiscopale unde a rostit chemarea „Veniţi de luaţi lumina!“, oferind, la momentul mult aşteptat, Sfânta Lumină miilor de credincioşi adunaţi pe esplanada catedralei şi pe strada Domnească.

În frumuseţea şi bucuria cântărilor pascale, Lumina a ajuns la fiecare credincios prezent, iar strada principală a municipiului Galaţi a devenit plină de lumină şi de manifestare a credinţei în Hristos Domnul nostru Cel Înviat din morţi.

Adresându-se mulţimii de credincioşi, ierarhul Dunării de Jos a vorbit despre venirea în chip văzut a Luminii Sfinte la Mormântul Domnului Hristos de la Ierusalim şi primirea acesteia în mijlocul poporului român, prin efortul deosebit al Preafericitului Părinte Patriarh Daniel.

De asemenea, Părintele Arhiepiscop a mulţumit preoţilor şi cadrelor medicale pentru lucrarea sfântă şi vindecătoare sufleteşte şi trupeşte, izvorâtă din taina comuniunii cu Hristos Domnul Înviat din morţi.

După primirea Luminii Sfinte, mulţimea credincioşilor a participat la slujba Canonului Învierii din Catedrala Arhiepiscopală. 

În continuare a fost oficiată Sfânta Liturghie Pascală, la care au luat parte mulţi credincioşi gălăţeni şi nu numai.

La finalul slujbei, toţi credincioşii au primit pâinea sfinţită numită „pască“ şi tradiţionalele daruri de cozonac şi ouă roşii.

Pr. Rareş Bucur

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook