Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

În cadrul manifestărilor culturale, artistice şi educaţionale organizate de Primăria Municipiului Brăila cu prilejul Sărbătorilor Pascale, a fost vernisată astăzi, 10 mai, expoziţia de icoane, ouă încondeiate, broderii, obiecte tradiţionale, aranjamente florale şi produse pascale intitulată „Lumină din Lumină“.

La evenimentul desfăşurat la Teatrul ”Maria Filotti“ din Brăila a participat şi Înaltpreasfinţitul Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, care i-a binecuvântat pe cei prezenţi şi a adresat un cuvânt de apreciere pentru realizarea unor astfel de evenimente culturale care aduc bucurie şi lumină în viaţa cetăţenilor. 

Obiecte expuse au fost prezentate prin contribuţia deosebită a Liceului de Arte „Hariclea Darclee“ Brăila, Mănăstirea „Sf. Pantelimon“ – Lacu Sărat, Primăria Brăila, Centrului Judeţean pentru Creaţie Brăila, Arhivele Naţionale Brăila, Penitenciarul Brăila, Muzeul de istorie ”Carol I” şi Biblioteca Judeţeană „Panait Istrati“.

La manifestarea culturală au participat oameni de cultură, profesori, istorici, oficialităţi locale şi mulţi copii de la şcolile brăilene.

La final, Corul „Armonia“ a susţinut în faţa publicului un concert de cântece pascale.

Expoziția poate fi vizitată în perioada 10 – 17 mai 2024,  între orele 09.00-16.00.

Pr. Rareş Bucur

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook