Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

Se împlineşte un an de când, la invitaţia Înaltpreasfinţitului Părinte Arhiepiscop Casian, ÎPS Mitropolit Dionisie de Corint (Grecia) a efectuat în perioada 16-18 martie a.c. o vizită frăţească în  Eparhia Dunării de Jos. Cu acest prilej luni, 16 martie 2009, au fost aduse la Galaţi, ca dar pentru credincioşii Eparhiei noastre, o părticică din moaştele Sfântului Vasile cel Mare (†379), precum şi veşmântul Sfântului Cuvios Patapie Egipteanul (†463).

Aceste sfinte relicve, cărora li s-au adăugat, în ziua de 18 martie a.c., şi sfintele moaşte ale celor cinci Mucenici din Insula Samotracia, Grecia (sec. al XIX-lea), aduse de către ÎPS Mitropolit Antim de Alexandroupolis (Grecia), au fost aşezate în baldachinul special amenajat în faţa Catedralei Dunării de Jos şi au fost venerate timp de patru zile de către credincioşii pelerini.

Fragmente din Sfintele Moaşte ale Sfântului Vasile cel Mare, ale Sfinţilor Neomartiri din Samotracia, precum şi veşmântul Sfântului Patapie au fost fost dăruite de către cei doi ierarhi greci Catedralei din Galaţi, îmbogăţind astfel tezaurul spiritual al Eparhiei Dunării de Jos.

La Sfânta Liturghie a Darurilor mai înainte Sfinţite, săvârşită de ÎPS Părinte Casian, la Catedrala arhiepiscopală, în data de joi, 18 martie 2010, au fost aduse raclele cu moaştele Sf. Vasile cel Mare şi rasa Sf. Cuv. Patapie şi s-au înălţat rugăciuni de mulţumire şi laudă lui Dumnezeu pentru prezenţa, binecuvântarea şi ocrotirea spirituală ale acestor sfinţi faţă de toţi slujitorii şi credincioşii din eparhie, în frunte cu ierarhul lor.

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook