Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

Astăzi s-a derulat în Arhiepiscopia Dunării de Jos faza judeţeană  a celei de-a doua ediţii naţionale a Olimpiadei la disciplina Religie. Evenimentul, care a atras peste 550 de elevi ai claselor VII-XII, a fost organizat prin implicarea sectorului Cultural-Învăţământ şi activităţi cu tineretul al Centrului eparhial, în colaborare cu Inspectoratele Şcolare Judeţene Galaţi şi Brăila.

La Galaţi, concursul s-a desfăşurat în cadrul Şcolii Gimnaziale nr. 13, gazdele acestuia arătând multă deschidere şi preocupare pentru pregătirea cadrului necesar desfăşurării competiţiei la care au participat aproximativ 300 de elevi atât din mediul urban, cât şi rural. Aceştia au avut bucuria de se întâlni cu Înaltpreasfinţitul Casian – Arhiepiscopul Dunării de Jos, care i-a încurajat şi binecuvântat înaintea începerii concursului, oferindu-le în dar câte o iconiţă. Elevii participanţi, care au parcurs fazele intermediare, au dovedit atât o bună asimilare a învăţăturii de credinţă creştin-ortodoxe, cât şi râvnă pentru transpunerea acesteia în propria viaţă.

În municipiul Brăila, cei 250 de participanţi la faza judeţeană a concursului s-au întrecut în spaţiile puse la dispoziţie de Şcoala Gimnazială nr. 32 – Dimitrie Cantemir. Elevii, pregătiţi cu multă seriozitate de profesorii de Religie brăileni, au participat cu mult entuziasm şi însufleţire, dorind să mărturisească şi prin aceasta ataşamentul şi dragostea faţă de credinţa Bisericii Ortodoxe. La finalul competiţiei, ÎPS Casian al Dunării de Jos s-a întâlnit, în amfiteatrul şcolii, cu elevii participanţi la concurs, pe care i-a binecuvântat şi i-a felicitat pentru rezultatele obţinute până acum.

De asemenea, cu această ocazie ÎPS Sa i-a îndemnat pe elevii gălăţeni şi brăileni să participe, împreună cu părinţii, la procesiunea ce va avea loc la toate parohiile în ajunul praznicului Floriilor, precum şi la slujbele din perioada pascală. Eparhia Dunării de Jos va oferi tuturor elevilor prezenţi la faza judeţeană o diplomă de participare.

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook