Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

Programul filantropic din Duminica a III-a a Postului Mare îndătinat în Arhiepiscopia Dunării de Jos, este o prelungire a puterii izvorâte din razele Sfintei Cruci de la Sfintele altare către altarele vii, fraţii şi surorile aflaţi în boală, în suferinţă şi în lipsuri.

Această duminică a fost marcată în Arhiepiscopia Dunării de Jos prin activităţi social-filantropice şi misionare, concretizate prin vizite la penitenciare, spitale, azile de bătrâni şi centre de asistenţă socială pentru copiii, oferindu-se pachete cu dulciuri, fructe şi obiecte de colportaj.

Acţiunile s-au derulat cu sprijinul nemijlocit al membrilor Consiliilor şi Comitetelor parohiale, coordonate de preoţii slujitori.

În majoritatea sfintelor lăcaşuri din Eparhia Dunării de Jos, preoţii îndeamnă credincioşii, ca prin rugăciune toţi cei aflaţi în suferinţă să-şi poarte crucea cu bucurie şi în acelaşi timp ca cei ce au posibilităţi, să-i ajute să o poarte uşor.

Din paraclisul Arhiepiscopiei Dunării de Jos a fost adusă spre venerare racla cu părticele din Lemnul Sfintei de viaţă făcătoarei Cruci de la Ierusalim, aflat în patrimoniul spiritual al Catedralei arhiepiscopale.

Apoi, după datină, la principalele centre ale celor aflaţi în suferinţă, penitenciare, spitale, case de bătrâni, s-au oferit daruri.
Suma totală a ajutoarelor oferite de către parohii se ridică la valoarea de 48.075 lei, după cum urmează:

1. Protoieria Galaţi:                  14.617 lei;         
2. Protoieria Brăila:                    3.297 lei;    
3. Protoieria Tecuci:                  4.678 lei;    
4. Protoieria Tg. Bujor:              7.124 lei;    
5. Protoieria Covurlui:                9.874 lei;    
6. Protoieria Făurei:                  7.935  lei;    
7. Protoieria Însurăţei:                  550 lei;    
8. Protoieria Nicoreşti:            -        lei.

Pelerinajul de Florii

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook